Süleyman Demirel Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi tarihçi yazar Osmanlıca hocası Faruk Gündüz’ün, pandemi sürecinde azami süre içerisinde tezini veremediğinden kaynaklı üniversiteden kaydı silindi. Haber merkezimize konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Gündüz şu ifadeleri kullandı: ''2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih bölümüne başladım. Tarih konusunda kendimi geliştirmemin yanında Osmanlıca dersleri üzerine de çalışmalarım var.

SADECE ALMANYA’DA OLAN EL YAZMASI ESER ÜZERİNE ÇALIŞIYORDU

Sadece Almanya’da el yazma  nüshası bulunan Osmanlı İran savaşlarını anlatan yaklaşık 500 yıllık eser olan Gelibolulu  Ali’nin şimdiye kadar Türkçemize ve ilim camiamıza kazandırılamamış olan  ‘‘ Fursatname’’ adlı eseri 2 yıldır bil fiil özverili çalışma ile hocalarım nezaretinde çalışıyordum. Ne yazıkki salgın hastalık şartlarında okulların bir yıldır kapalı olması ve hocalarımızla birebir iştigal edememizden dolayı tezimizi bu zorlu süreçte bitiremedim. Üniversite yönetimi hiçbir bilgilendirme/uyarı yapmadan yönetim kurulu kararı ile öğrenciliğime son verdi. Halbuki tezim bir döneme bitecekti. 

ESER TÜRKİYE’DE İLK OLACAKTI

Yaklaşık 500 yıllık eser olan Gelibolulu Ali’nin şimdiye kadar Türkçemize ve ilim camiamıza kazandırılamamış olan  ‘‘ Fursatname’’ adlı eseri çalışmalarımın tamamlanmasıyla Türkiye’de ilk olacaktı. Konuyla ilgili YÖK, SDÜ, CİMER’e bilgilendirme yapmış olmama rağmen öğrencilik sürecimi devam ettiremedim. Oysa YÖK bu süreci ‘ Güçlü koordinasyon, esnek yönetim ve çerçeve kararlar’ ile yönettiğini iddia ederken ben bu esnek yönetimden asla yararlanamadım. Öğrencilik hakkımı geri verilmesi durumunda Türkiye için çok önemli olan eseri ilim,Tarih, Edebiyat ve Osmanlıca camiasına kazandırmak istiyorum.''