Isparta Belediyesi, tarihi yapılarla ilgili ilk kez önemli bir karar imza attı. Çayboyu'nda bakımsızlık nedeniyle tarihi özelliği kaybedilmek üzere olan 3 bina ile Kesikbaş Camii karşısındaki yapı belediye hizmet alanı içerisine dahil edilerek, resen kamu

Isparta Belediyesi, geç oldu ama ilimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tek tek kaybedilme sürecine 'dur' dedi. Çayboyu'nda bakımsızlık nedeniyle günden güne eskiyen 3 tarihi yapı ile Kesikbaş Camii karşısında kaderine terk edilen ev, Isparta Belediyesi'nce resen istimlak ediliyor. Belediye Başkanı Günaydın'ın başlattığı çalışma doğrultusunda Belediye Meclisi'nde bu yapıların bulunduğu bölge imarda belediye hizmet alanı ve sosyal tesis alanı olarak ilan edildi.  Bu karar doğrultusunda eski evler kamulaştırılarak Belediyenin mülkü olarak değerlendirilecek.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çayboyu'nda Gökçay istikametinde sağ tarafta kalan halı yıkama ve yanındaki 2 Isparta evinin restorasyondan geçirileceğini açıkladı.

Evlerin bakımsız halde olduğunu ve bölgeye yakışmadığını belirten Günaydın, "yalı yıkama işletmesi tarihi bir yer. Sağında ve solunda eski evler var. Çayboyu'nda kalan son tarihi yapılardan. Diğerleri tek tek yıkıldı. Şimdi kalanları kurtarmak istiyoruz.  Sahiplerine haber saldık, restorasyondan geçirilmesini istedik ama yapılmadı. Biz de Belediye Meclisi elimizle bir karar çıkardık. O yapıların bulunduğu bölgeyi belediye hizmet alanına dahil ettik. Şimdi istimlak çalışmalarına başlıyor. Halı yıkama ve yanındaki evleri restore edeceğiz. Çok güzel bir mekan olarak değerlendireceğiz. Belkide Çayboyu'nda kafe, restoran olarak hizmet verecekler. Yine Kesikbaş Camii karşısında etrafı çevrili eski bir yapı var. Sahibine söyledik ama restorasyon yapmaya yanaşmadılar. Orayı da sosyal tesis alanı ilan ettik, kamulaştıracağız. Burada da restorasyon gerçekleştirilecek ve tarihimiz halkımızın hizmetine sunulacak. Bu çalışmalarımız devam edecek. Tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Eski evlerimiz, yapılarımız korunmalı, yıkılmasını izleyemeyiz.

Önümüzdeik süreçte Damgacı Sokak ve diğer yerlerde de buna benzer çalışmalarımız olacak" diye konuştu.