Zabıta Müdürlüğü"nün gıda denetimlerini sıklaştırması esnafı da duyarlı hale getirdi. Bir firma Zabıta"ya başvuruda bulunarak 1 ton çikolatayı imha ettirdi. Isparta Belediyesi Zabıta ekiplerinin özellikle gıda maddesi üreten işyerlerinde yaptığı denetimler sonuç verdi.

     Çikolata satışı yapan Divan çikolata isimli firma Isparta"da ki satış noktalarından kendi firmalarına ait mamulleri toplayarak yaklaşık 1 tonluk çikolata ve sakızın imha edilmesini istedi. Son kullanma tarihi geçen gıda maddeleri dün Zabıta Müdürü Mustafa Taşkaya ve Gıda Yüksek Mühendisi Ayşe Seven gözetiminde toprağa gömülerek imha edildi.

   Ulusal medyada yer alan haberlerde insanların sağlıklarını hiçe sayarak bozuk gıdaları eritip yeniden ambalajlayıp satışa sunan acımasız esnafı görüp morali bozulan halka “Böylesi duyarlı esnaf da varmış” dedirtecek olay dün yaşandı. Divan Çikolata olarak adı geçen bir firma Isparta"da bulunan satış noktalarından günü geçen mamullerini topladığını ve bunların imha edilmesini istediğini belirten bir dilekçe ile Belediye Zabıta Müdürlüğü"ne başvuruda bulundu.

    Gerekli yasal düzenlemeleri yapan Zabıta ekipleri firma tarafından tahsis edilen bir araca yüklü gıda maddelerini alarak eski çöp deponi alanında açılan çukura gömdü. Zabıta Müdürü Mustafa Taşkaya burada yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın özellikle gıda işyerlerinin denetimleri konusunda çok titiz davrandığını ve kendilerine sık-sık denetleme yapılarak insan sağlığına zarar verecek olumsuzluklara meydan verilmemesini istediğini vurgulayarak, “Başkanımızın talimatları doğrultusunda gıda maddesi üreten ya da satışını yapan işyerlerinde ciddi anlamda bir denetim yapıyoruz.

    Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Gıda Yüksek Mühendisi nezaretinde yapılan denetimler sonucunda satışa uygun görülmeyen maddeler ilgili kanun gereği el konularak imha ediliyor. Bugün burada farklı bir olay yaşıyoruz, işini ciddiye alan ve tüketiciyi yolunacak kaz gibi değil de velinimet olarak gören bir firma son kullanım tarihi geçen gıdalarını satış noktalarından kendi toplamak suretiyle imhasını istedi.

    Ben bu firmamızı ve yetkililerini duyarlılıklarından ötürü kutlarken aynı bilincin diğer esnaflarımızda da oluşmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

Resim: Kanal32