AK Parti'de bir dönem il başkanlığı yapan, 2011-2015 yılları arasında da 23.Dönem Isparta Milletvekili olarak görev yapan Av. Haydar Kemal Kurt, siyasetle ilgisini hiç kesmiyor. AK Parti Genel Merkezi'nin verdiği her görevi layıkı ile yerine getiren Kurt, seçim bölgesi Isparta'yı da ihmal etmiyor.

    23.Dönem Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, görev yaptığı dönemde büyük uğraşlar sonucunda başarı ile sonuçlanan bir girişimi hatırlattı, vakit kaybedilmesinden yakındı. Tren Garı'nın tarihi özelliği ve konumu ile  Isparta için çok önemli olduğunu belirten Kurt, şöyle konuştu:

    "Milletvekilliğimiz döneminde üzerinde çalıştığımız bir proje vardı. Tarihi Tren Garı'nın bulunduğu bölgede atıl alanlar var. Bu alanların değerlendirilmesi ve ekonomiye, turizme kazandırılması için bir proje geliştirdik. Gülbirlik Gül Müzesi yapmak istedi, beklettik. Ve Tren Garı'nın kullanılmayan alanı üzerinde Gül Park Projesi geliştirdik. Bu projede yapmaktan çok geçmemiz gereken önemli bir engel vardı. Kültür ve Turizm Bakanımızla ve yetkililerle defalarca konuştuk. Uğraştık, takip ettik. Sonunda bu alanın turizm bölgesi olarak ilan edilmesini sağladık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle o zaman Bakanlar Kurulu, Tren Garı'nı turizm bölgesi olarak ilan etti. Ancak en zor aşamayı geçtik, kolay yerde bir gram yol alamadık. Benim milletvekilliğim bittikten sonra projede bir gelişme olmadı. Burada bir Gül Park yapıp, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi duyacağı bir cazibe merkezi oluşturmak istedik. BAKA'nın Gül Park Projesi burada uygulanacaktı ama SDÜ'ye götürdüler. Orada da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Isparta, gerçekten ihtiyacı olan prestijli bir projeden oldu. Tren Garı hala atıl. Turizm bölgesi ilan edilmiş bir yerde neden birşeyler yapılamıyor. Bu konuda milletvekili arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Ben Gül Park Projesi'nin her zaman takipçisiyim. Bundan sonra da takip etmeye devam edeceğim."


Herşey ülkemizin güvenliği için

    AK Parti 23.Dönem Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, TSK’nın İdlib’e girmesiyle ilgili olarak, “Suriye’de, Irak’ta ve bütün coğrafyada yaşanan sıkıntılara, faciaya, terörizme, karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin oralara gidip mücadele etmesi bizim ülkemizin güvenliğine, devletimizin bekasına bir sıkıntı gelmesin diye tedbir almaktır ve bununla ilgilide oradaki hakkını ve hukukunu korumaktır” dedi.

    Akdeniz'e özel açıklamalarda bulunan Haydar Kemal Kurt, şunları söyledi:
    “Suriye’de, Irak’ta ve bütün coğrafyada yaşanan sıkıntılara, faciaya, terörizme, PKK’ya, PYD’ye ve diğer terör örgütlerine karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin oralara gidip mücadele etmesi bizim ülkemizin güvenliğine, insanımızın refahına, huzuruna, devletimizin bekasına bir sıkıntı gelmesin diye tedbir almaktır ve bununla ilgilide oradaki hakkını ve hukukunu korumaktır. Ordumuz Allah’a hamdolsun büyük bir coşku ve muhabbetle İdlib’e girdi. Dünyanın çok az ülkesinden bir ordu başka bir ülkenin sınırlarına girdiğinde bayraklarıyla, alkışlarıyla çocuklarının mutluluğu ile karşılanıyorlar. Bunun sebebi şudur ‘vefalı Türk yine geldi, bizi kurtarmaya geldi’ bunun için alkışlanıyor. Ama aksi olsa bugünkü katiller gibi insanların üzerine bomba yağdırırlarsa böyle karşılanırlar mı? Bin yıldan bu yana insanlara bu coğrafyada adaleti götüren, hak ve hürriyetini veren onların huzur içerisinde yaşamasını temin eden bir başka millet var mı? Allah’a hamdolsun yok. Böyle büyük bir ecdadın torunlarıyız.”