AK Parti İl Başkanı Av. Osman Zabun, Turan Mahallesi'nde Cumhuriyet döneminde kalma tarihi konağı tadilattan geçirerek günümüze taşıyan ODG Yapı Sahibi Ozan Gezer'i ziyaret etti. Tarihi konakta incelemelerde bulunan Zabun, tarihe sahip çıkan herkese destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Isparta'da 100'e yakın tescilli yapı olduğunu belirten Zabun, "görüyoruz ki Isparta'da tarihten kalma yapılar tek tek yanıyor, yıkılıyor. Yerel yönetimlerin gündeminde bu evlerin durumu ve geleceği hiç yok. Ama tek tek tarihine sahip çıkan insanlarımız var. Bu evleri satın alıp, tadilattan geçirip ayağa kaldıran, gelecek kuşaklara aktaran örnek kişiler var. Ozan Gezer arkadaşımız bunlardan birisidir.

Burası atıl bir yerdi. Neredeyse yıkılmak üzereydi. Ama burada yapılan tadilat ile eskisinden daha güzel hale getirilmiş. Tarihi konak günümüze aktarılmış durumda. Gelecek nesillere miras olarak bırakılabilecek duruma getirilmiş. Bu tür örneklerin artmasını istiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konularda destekler var. Tarihi yapılara sahip çıkacak, tadilattan geçirecek herkese desteğe hazırız" diye konuştu.