Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ISUBÜ’nün fahri doktora payesi töreni için geldiği Isparta’da ‘Sektör Değerlendirme Toplantısı’ yaptı. ITSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tarım, hayvancılık, su ürünleri, balcılık ve ormancılık sektörü temsilcileri katıldı. Bakanlık üst düzey bürokratları ile birlikte sektör temsilcileri ile buluşan Bakan Pakdemirli’ye TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Ömer Seymenoğlu, Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Osman Zabuneşlik etti.

IPARD PROGRAMINDAN EN ÇOK FAYDALANAN ŞEHİR

Tarım Bakanı Pakdemirli, Türkiye tarımıyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra Isparta’da yapılan tarımsal faaliyetler ve gelecek vizyonu hakkında konuştu. Pakdemirli, Isparta’ya yönelik müjdeler bölümünde TKDK desteklerinden en çok faydalanan ŞEHRIN Isparta olduğunun altını çizdi. Pakdemirli, şu açıklamayı yaptı:

“TKDK tarafından meyve depolama, işleme ve paketleme alanında en fazla hibe alan şehir Isparta. IPARD kapsamında gül ve lavanta ile alakalı toplam 54 projeyi destekledik. 9 adet kırsal kalkınma projesini tamamladık. Yatırım tutarı 6 milyon TL olan projelere yüzde 50 hibe ile 3 milyon TL destek sağladık.

IPARD 6. Başvuru kapsamında;

Toplam yatırım tutarı 43.4 milyon TL olan 40 proje için 28.2 milyon TL hibe vereceğiz.

IPARD 8. Başvuru kapsamında;

10 projeye 10 milyon TL hibe vereceğiz.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (ülke kaynakları) 13. Etap kapsamında;

17 projeye 8.4 milyon TL destek

Evrak eksiği olmayan tüm projeler kabul edildi.”

Elma ve kiraz bahçeleri yenilenecek

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Isparta müjdeleri bölümünde elma ve kiraz bahçelerinin yenileneceğini açıkladı. Pakdemirli, “Ömrünü tamamlayan elma ve kiraz bahçelerini, sertifikalı fidanlar ile yenileyip 10 bin dekar alanda ihracata yönelik meyve alanları oluşturacağız” dedi.