Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği gereğince 4 milyon 214 bin lirası hibe olmak üzere toplam 8 milyon 948 bin liralık destek sağlandı.
Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, 17 projenin destekleneceğini söyledi.
TARIMA DAYALI SANAYİ DESTEKLENİYOR
2006 yılından beri bakanlık olarak tarıma dayalı alt ve üst yatırımlara ekonomik destek sağladıklarını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay; “Isparta’da özel müteşebbisler tarafından tarımsal sanayide önemli yatırımlar yapılmaktadır. Bizde müdürlük olarak bu değerli yatırımları proje bazında desteklemekteyiz. Bu destekler sayesinde hem istihdam oluşuyor hem de katma değeri yüksek ürünler elde ediliyor. Ve aynı zamanda milli ekonomiye daha fazla katma değer sağlanıyor” dedi.


17 PROJEYE 4.2 MİLYON LİRA HİBE DESTEK
2020 yılındaki desteklerin önemine dikkat çeken Enver Murat Dolunay; “Müdürlüğümüze bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce yürütülen 17 projeye destek sağlanacak. 13. Etap destekleme dahilinde ekonomik yatırım programı kapsamında 5 projeye, ekonomik altyapı kapsamında ise 12 projeye yaklaşık 9 milyon liralık destek verilecek. Sağlanacak olan bu desteğin 4 milyon 215 bin lirası hibe şeklinde olacaktır” diye konuştu.
AMAÇ; KIRSAL ALANDA GELİR DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK
Başlıca destek verilen alanlar hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay; “Meyve bahçeleri için file sistemi, meyveciliğe yönelik don pervanesi, soğuk hava depo yapımı, meyve kurutma tesisi, hayvancılığa yönelik yem kırma-ezme-dağıtma makinesi, silaj-balya makinesi, süt sağım ünitesi, balıkçılığa yönelik soğutma sistemi, yenilenebilir enerji kaynakları konularında hibeler ilimize kazandırılmıştır. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 
Buradaki amaç, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesidir. Bu kapsamda tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasıdır. Bu doğrultuda kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmakır” dedi. / İbrahim DEMİRAYAK