Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Mustafa Ecevit, Doğal Bitki Antifirizi adını verdiği bir ürün geliştirdi. Bimas Tarım Ltd. Şti. THİOFER NPA Doğal Bitki Antifirizi adı altında Isparta da üretilen ürün, dünyada ilk ve tek.

 

‘BU ÜRÜN ISPARTA DA ÜRETİLİYOR’

Prof. Dr. Ecevit, ‘’Doğal Bitki Antifirizi’’ adını verdiği ürününün Bimas Tarım Ltd. Şti. THİOFER NPA Doğal Bitki Antifirizi adı altında Isparta da üretildiğini ve ithalat ihracat yerinin de Isparta Bimas Tarım Ltd. Şti. olduğunu söyledi. Ecevit, ‘’ Üniversite ve özel kuruluşlarca İngiltere, Almanya, Polonya, Rusya ve İran’ da yapılan çalışmalarda ürünümüzün başarısını pekiştiren sonuçlar elde edildi. Ülkemizde ürünümüzün üzerinde yapılan deneme ve uygulamalar da domates, biber  ve patlıcanda -3 dereceye, cevizde -5 dereceye, marulda -7 dereceye, şeftali, kayısı, erik ve fındıkta -5 dereceye, kirazda -8 dereceye kadar soğuk ve don zararının engellendiği de kanıtlamıştır. Bitkilerin özelliklerine göre örneğin turunçgillerde -12 dereceye kadar soğuk ve dona karşı koruma sağladığı da tespit edilmiştir” diye bilgi verdi.

‘BU ASLA BİR İLAÇ VE HORMON

DEĞİL,SADECE BİR ÜRÜN’

Doğru kullanımda, Doğal Bitki Antifirizinin soğuk, don ve sıcak stresine ve zararlarına karşı oldukça etkili bir ürün olduğu belirten Prof. Dr. Ecevit, “ürünümüzün bitkilerde fotosentez aktivitesini olağanüstü artırması, buna bağlı olarak topraktan mineral madde alımının da artması çiftçilerimizin ürününün verimini adeta ikiye katlamakta, çiftçilerimizin ürünlerinde tat, aroma, renk gibi kalite özellikleri de önemli derecede artmaktadır. Bütün bunların yanında çiftçilerimizin ürünlerinin yola dayanıklılık ve depolama yeteneklerinde de artış göstermektedir. Bu asla bir ilaç ve hormon değildir sadece bir üründür. Bu ürünün yanında başka zehirli ilaçlar kullanılmamalıdır.  İnsan sağlığına da bir zararı yoktur” dedi.

‘BİLİNÇLİ KULLANMAZSANIZ

BİTKİYE ZARAR VERİRSİNİZ’

 

Ürünlerinin kullanma kılavuzuna göre doğru zamanda ve doğru şekilde kullanılması gerektiğini aksi taktir de bitkiye zarar verilebileceğinin altını çizen Ecevit, şöyle devam etti:

“Ürünümüz her bitki için farklı şekilde uygulanır. Nitekim bitkiye verilen her ilaç yanlış zamanda ve yanlış şekilde uygulanıyorsa o ilaç  bitkiye zarar verir. Bizim ürünümüz için de aynısı geçerlidir.  Her bitkinin gereksinimleri farklıdır ve ürünümüz her bitkiye göre farklı üretilir. Kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa ona göre uygulanıp kullanılmalıdır, yoksa bitkiye zarar verilebilir, istenilen sonuç elde edilemeyebilir. Doğru kullanılması açısından ürünümüzü alan çiftçilerimizi bu konuda bilinçlendiriyoruz. Ülkemizde ise ürünümüzü kullananlar arasında yaptığımız anketler sonucun da doğru ve zamanında kullanıldığı takdir de ürünümüzün yüzde 100 koruma sağlandığını da tespit etmiş bulunmaktayız.”