Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Avukat Mustafa Serkan Demirekin milletvekili olması halinde tarımsal KOBİ'lerin geliştirilmesine önem vereceğini söyleyerek"bugün en büyük sorunlardan biri köylerin boşalması ve köyden kente yaşanan göç. Ama insanlar asgari ücret düzeyindeki paralarla köyde, kentten daha mutlu olabilir. Bunun için köyleri özendirecek projeler üretmeliyiz" dedi.

Kendisi de köy kökenli olan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Avukat Mustafa Serkan Demirekin projelerini anlattı. Özellikle irsal kesimde yaşayan insanlar için projeler üreteceğini söyleyen Demirekin "tarımsal üretim dünya genelinde önemini artırıyor. Günümüz çağında modern hayattaki insanlar dahi hazır ve dondurulmuş gıdalar yerine doğal ve organik ürünleri tercih ediyor. Bu anlamda Isparta çok büyük avantaja sahip. Sadece köylerimiz de oturan vatandaşları özendirerek doğal köy tavuğu ve yumurtası üretimini destekleyerek, bugüne kadar köyden kente yapılan göçü, kentten köye göçe dönüştürebiliriz" diye konuştu. 

HAVA, SU, EKMEK, YUMURTA
 
İnsanın hayatını sürdürmesindeki en önemli araçlar olan hava ve suya ek olarak en çok tüketilen gıdaların ekmek ve yumurta olduğunu söyleyen Demirekin "Isparta’da özellikle öğrenci yoğunluğu olmasına da bağlı olarak günlük ortalama 500 bin adet yumurta tüketildiğini düşünüyorum. Piyasada satılan yumurtanın %5'i dahi köyde üretilen doğal yumurta değil. Biz köyde yaşayan vatandaşlar için bu şekilde bir proje hazırlasak, köylü elinde doğal yumurta ve tavuk ürettirerek hem köylüye önemli miktarda ekonomik katkı sağlamış oluruz, hem de şehirlerde yaşayan insanlara doğal beslenme imkanı oluşturulabilir" dedi.

KÖYLERİ CAZİP HALE GETİREBİLİRİZ

Köyden kente göçün önüne geçmek ve kentten köye göç başlatmak için köylerin cazip hale getirilebileceğini söyleyen Avukat Mustafa Serkan Demirekin "artık teknolojik imkanlarında gelişmesi ile şehirlerde bulunan birçok olanağa köylerde de ulaşılabiliyor. Köyde yaşayan insanlara modern konutlar edinme imkanları artırılarak köyler insanların yaşaması için cazip hale getirilebilir. Ayrıca köylerde tarımsal KOBİ'ler oluşturarak ekonomik kaynaklarda artırılabilir. Benim köyümdeki su fabrikasında asgari ücretle çalışan bir işçi rahatlıkla modeli yüksek bir araca binebiliyor. Çünkü köylerde gider şehirden çok düşük. Şehirde bir asgari ücretle geçinmeye zorlanan aileler, köylerde aldığı paraya nereye harcayacağını bitemiyor" dedi.

HUZUR VE MUTLULUK ARTAR

Köyden kente göçün bir çok zararı olduğuna dikkat çeken Demirekin "Isparta boşanmada Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Çünkü köyden kente göçen aile ahlaki dejenerasyon. ekonomik nedenler, insanların içine girdikleri toplumda aradıklarını bulamaması gibi nedenlerle dağılıyor. Bunu tersine çevirebilirsek ailelerin dağılması da önlenir. Çünkü aileyi ancak içerisindeki mutsuzluğu gidererek aileyi koruyabiliriz. Şehirde yaşarken aile içi şiddet varsa köyde bu olmaz, ailenin büyükleri aile içi şiddeti önler. Isparta’nın huzur ve mutluluk sıralamasındaki yeri de biraz daha üste çıkar" ifadelerini kullandı.

HİMMETİMİZ ISPARTA

Kendiside yılın belli zamanlarını köyünde geçirdiğini söyleyen Mustafa Serkan Demirekin "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan İstanbul'da su sorununu çözerek aldığı dualar ile bugün Türkiye'nin hatta dünyanın lideri oldu. Cumhurbaşkanımıza halen dilimiz alışmadığı için Başbakanımız diyebiliyoruz. Ama Başkanlığına daha hızlı alışacağız. Benim himmetim Isparta, bu nedenle Isparta’nın en ücra noktasındaki insan bile bizim için değerli" diye konuştu.

ESNAF AVM PROJESİ

Esnafların en büyük şikayetleri olan AVM'lerle ilgili de projeleri olduğunu söyleyen Demirekin "AVM'Ier günümüzün bir gerçeği. Bu nedenle AVM'leri kapatıyoruz diyemezsiniz. Esnafın kendisi dahi çocuklarının isteği üzerine hafta sonlarında AVM'lere gidiyor. Hal böyle iken esnafı nasıl koruyacaksınız? Bunun içinde bir düzenleme yaparak esnafların oluşturduğu AVM'Ier kurulabilir. Yapılacak yasal bir düzenleme ile %60'ı yada %70'i esnaflara ait olacak AVM'Ier kurulabilir. Buralara yereldeki esnaflar işyerlerini açar ve AVM'lerin esnafa zarar vermesi önlenebilir" dedi.