Özdemir, geçtiğimiz günlerde otel yapımı konusundaki yetkinin Belediye Meclisine ait olmadığını ve tamamen İl Genel Meclisinin sorumluluğunda olduğunu belirtmişti. Ancak bu açıklamaya Kaya'dan cevap gecikmedi. Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya yaptığı açıklamada, Özdemir'I mev-zuatubil-memekle suçladı. Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer Verdi:

"Sayın Fevzi Özdemir'in Özel İdare binası ile ilgili olarak yapmış oldukları açıklamaları basından takip ediyorum. Belediye meclisinde söylediğim "o binanın ne olacağına İl Genel Meclisi değil, Belediye Meclisi karar verir" sözünün yanlış anlaşıldığı ve bu konu üzerinden siyaset yapıldığı kanaatindeyim. Aynı sözümü tekrarlıyorum , karar ve yetki Belediye Meclisi'ndedir.

Mecliste görüşülen parselin imar duru-mudurjl özel İdaresi'nin yapmayı düşündüğü binanın kendisi değildir ve bu konuda yetki Belediye Meclisi'nindir.Ko-nuyu bu manada değerlendirmek gerekir. Sayın Özdemir'in yetkisini tartıştığı- , eleştirdiği İmar komisyonu ve Belediye Meclisi , 2009 yılında bu yer ile ilgili aldığı kararda parselin mevcut imar durumunu İl Özel İdaresi'nin talebi olumlu görüp değiştirerek , inşaat alanı kamu kurumuna ait yer olduğu için mevcut binası kadar inşaat yapılabilsin kararını oy birliği ile vererek yaklaşık 1500 m2 den  7500 m2 ye çıkartmış ve K-1 Hmax:Serbest (kat yüksekliği serbest) damgası vurmuştur.

Kamu yararına görevini yerine getirmiştir. Bu parseldeki bina 2006-2007 yılından beri boş ve atıl olarak durmaktadır.4-5 yıldır bu binanın sahibi olan İl özel İdaresi adına yetki kullanan İl Genel Meclisine sayın Fevzi Özdemir   iki dönemdir üyedir. Bu duruma da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdim.

İl Özel İdaresi bu binanın sağladığı gelirden mahrum bırakılmıştır. Kiralan etraftaki esnafın ödediği kiralara göre belirlenen dükkanlarının kira gelirlerinden , düğün salonunun kiralama gelirinden mahrum bırakılan İl Özel idaresi'nin zararının ne olduğunu   ve bu konuda sayın Özdemir'in ne kadar sorumlu olduğunun takdirini Ispartalı hemşehrilerime bırakıyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki 06.05.2011 tarihli Belediye Meclisi oturumunda İl Özel idaresinin taleplerini olumlu değerlendiren ve kararın geçmesini isteyenlerin tamamı, Sayın Belediye Başkanımız , İmar komisyonundaki üç üye ve bu üyelerin Belediye Meclisi'ndeki gruplarıdır. Kararın ertelenmesini isteyen ve bu yönde oy kullanan Belediye Meclis üyelerinin, çoğunlukla hangi gruba ait üyeler olduğunu araştırmayı da sayın Fevzi Özdemir' bırakıyorum." dedi.