Isparta"da Türk Telekom abonesi borçlu 6 bin 348 kişiden 5 bin 928"inin icra takibinde olduğunu açıklandı.

   Telekom"un toplam alacağının ise 1 milyon 650 bin YTL olduğu belirtildi.Kullanıcılar için büyük bir yük haline gelen borçların, hem alacaklı Türk Telekom hem de telefon sahiplerinin "Tatlıya Bağlayalım" kampanyası ile çözüme kavuşturulacağını açıklayan Bahçıvan, kampanyanın geçmişten bugüne artarak gelen telekomünikasyon hizmetleri borç faizlerinin yüzde 90"a varan kısmının affedileceğini kaydetti.

    Isparta"da 6348 abonenin toplam borcunun 1 milyon 650 bin YTL olduğunu belirten Bahçıvan, bu aboneler içerisinde 5 bin 928"nin icra takibinde olduğunu belirtti. Bahçıvan, Türkiye"de son 10 yılda yaşanan ekonomik durgunluk sebebiyle vatandaşların birçok alanda ödeme güçlüğü içine girdiğini belirterek, ödenemeyen faturaların bir süre sonra üstüne eklenen yasal faiz yüküyle beraber beş altı katına çıktığını bildirdi.

    Tatlıya Bağlayalım kampanyasının 1 Eylül 2006 tarihinden sonra sözleşmesi fes edilenler için geçerli olduğuna dikkat çeken Telekom İl Yöneticisi Mustafa Bahçıvan, başvuru süresinin 28 Şubat 2007 tarihine kadar devam ettiğini söyledi.

   Bahçıvan ayrıca, birikmiş faizlerin yüzde 90"a varan indirimlerle ödenerek borçların eritileceğini dile getirerek sözleşmesi fesh edilen abonelerin tekrar Türk Telekom hizmetlerinden yararlanma imkânına kavuşacağını da sözlerine ekledi.

   Borçların faiz indirimlerinin ödeme planına göre farklılaştığını söyleyen Bahçıvan, borcunu bir seferde kapatmak isteyen kullanıcıların birikmiş faizinin yüzde 90, iki taksitte ödeyeceklerin birikmiş faizin yüzde 70, borcunu 3-4 taksitte ödeyecek olanların ise birikmiş faizinin yüzde 60"ı kadar indirimden faydalanabileceğini açıkladı.