Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol, ithal adaydan sonra Isparta’da siyasete yeni bir kavram daha kazandırarak seçimlerde tavşan aday istemediklerini söyledi.  Isparta'da ön seçim yapılacağını belirten Şenol,  kim olursa olsun Isparta’dan  aday olacakların mutlaka ön seçime dahil olacağını söyledi.

Son günlerde bazı adayların Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakıştırılmaya başlandığını belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, "CHP İl örgütü olarak Türkiye'de bütün örgütlerden önce milletvekili sıralamasındaki tavrımızı ön seçim olarak koymuştuk. Üye bazlı ön seçim resmi olduğu için yargı önünde yapılacak. Burada belirlenen sıralamaya herkes uyacak. Tabi bunun için genel merkezin ve parti meclisinin bir kararı olacak. Bu Aralık ayında olacaktır muhtemelen. Kontenjan kullanılacak iller merkez yoklaması yapılacak iller belirlenecek. Genel Başkanımız da ön seçim yapılacağı yönünde sinyaller verdi. Adaylık düşünen arkadaşlarımızın Ankara Genel Merkezli değil, üye bazlı çalışma yapmasını önermiştim. Bu genel merkezden ve parti meclisinden onaylandıktan sonra Isparta'nın ön seçim prosedürü uygulanacak" diye konuştu.   Belirlenecek süre içinde, aday adaylarının  üye bazlı çalışma yapabileceğini  aktaran Şenol, genel merkez tarafından bazı adayların belirlendiği yönündeki iddiaları yalanladı.  Şenol, "Örgütümüzün böyle bir görüşü olduğunu açıklamamızın ardından yukarıdan atama usulü aday belirlemenin olmayacağını herkes bilmeli" ifadesinde bulundu.  

ANTALYA'DA ÖNEMLİ TOPLANTI 

CHP’nin 9 bölgede gerçekleştireceği toplantıların 5'incisinin Antalya'da düzenleneceğini belirten Şenol,  23 Kasım'da gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi: 

"23 Kasım'da Isparta, Konya, Karaman, Burdur ve Nevşehir il, ilçe örgütleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, belediye başkanları, partinin kadın kolları ve gençlik kolları başkanlıkları, partinin kurultay delegelerinin katılacağı toplantı Antalya'da yapılacak. Genel başkanımızla birlikte 4 genel başkan yardımcısı da toplantıda yerini alacak. Burada katılan arkadaşlarımıza bilgiler verilecek.

Toplantının sonunda da illerden temsilciler görüşlerini bildirecekler. Burada katılan arkadaşlarımıza bilgiler verilecek. Toplantının sonunda da illerden temsilciler görüşlerini bildirecekler. Biz orada da Isparta örgütünün ön seçim talebini bildireceğiz."

TAVŞAN İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ

Şenol açıklamasında şunlara yer verdi. "Aralık ayı ortalarında yapılacak parti meclisi toplantısında ise ön seçim yapılacak iller, genel merkez yoklaması yapılacak iller belirlenecek. Bizlere de bunlar bildirildikten sonra Isparta için ön seçim süreci belirlenmiş olacak. Antalya'daki toplantı bu anlamda çok çok önemli. CHP Isparta'da 1977 yılından bu yana ilk defa ön seçim yapma noktasına gelecek. Biz ithal aday da, tavşan aday da istemiyoruz. Bu anlamda hangi aday olursa olsun üye bazlı çalışma yapsın önerisinde bulunuyoruz ve kamuoyunda aksi yönde ki haberlere itibar etmesin diyoruz."