Türkiye Bilim Evleri Özel Öğretim Kurs Merkezleri’nin 8 Mart’ta yapılacak bursluluk sınavında birincilere Avrupa gezisi hediye edilecek. Katılan herkes Bahar Konseri’ne ücretsiz katılacak.

Üniversiteye hazırlık sürecinde iddiasını ortaya koyan ve kısa zamanda 3 şubeye çıkan Türkiye Bilim Evleri, 2020’ye iddialı bir giriş yaptı. Hazirandan itibaren başlayacak 2020 hazırlık süreci için 8 Mart’ta bursluluk sınavı düzenlenecek. TBE, bu sınava katılacaklar sadece burs imkanı sunmuyor. Sınava katılacak 9, 10 ve 11. Sınıfların birincilerine Avrupa turu hediye edecek. Birinci gelen öğrenciler ücretsiz olarak Avrupa’yı gezecek. Bursluluk sınavına katılan tüm öğrenciler bahar aylarında yapılacak konsere ücretsiz olarak katılacak. Ayrıca 50 öğrenciye yüzde 50 burs imkanı verilecek.

TBE Kurucusu Matematik Öğretmeni Selim Değer, 2020’ye yönelik çok ciddi hazırlıklar içerisinde olduklarını söyledi. Birçok yeniliğe imza atılacağını belirten Değer, şu açıklamayı yaptı:

BU SINAV BAŞKA SINAV

“8 Mart’ta yapacak sınavımıza katılanlar arasından 9, 10 ve 11. Sınıfların birincilerini Orta Avrupa’ya götüreceğiz. Tamamen ücretsiz olup, kurumumuz tarafından karşılanacak. Sınava katılanların tamamına ücretsiz bahar konseri organizasyonu yapacağız.

50 kişiye de %50 burs vereceğiz.

EBA AKADEMİ İÇİN KAMP ORTAMI

Kurumlarımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı EBA Akademi kamp programları düzenleyeceğiz. EBA, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı bir sistem. Destekliyoruz. Ancak biz öğrencilerin bu sisteme ev ortamında katılacağını düşünmüyoruz. Evde öğrenciyi kontrol edemezsiniz. Biz öğrenciler için kamp ortamı hazırlayacağız. Hazırladığımız ortamda sınırsız internet imkanı olacak. EBA Akademi sistemini burada uygulayacağız. Kütüphane ortamında bu sistemin daha başarılı olacağını düşünüyoruz.

AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN OKUL ORTAMI

Ailelerden, çocukları sınava hazırlanan 2 kesim var. Birinci kesimde zaten aileler her türlü imkanı sunuyor. Özel ders aldırıyor, özel öğretim kurslarına gönderiyor. Ancak 8 bin TL ve altı gidere yönelik bir kesim de var. Biz bu kesime de hitap edecek bir sistem kurmak istiyoruz. Açık Lise öğrencileri için okul ortamı sunacağız. Bilfen ve İşler yayın grubu ile anlaştık. Yeni nesil sorular hazırlıyoruz.

TAM OTOMASYON SİSTEMİ

TBE servis tabanlı öğrenci otomasyon sistemi Öğrenci ve veliler için online takip sistemi kuruyoruz. Her şeyi oradan takip edebilecekler.”