ISPARTARAY İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR ŞİMDİDEN BAŞLADI
TCDD BÖLGE’DEN GELDİLER

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta Tren Garı’ndan üniversite ve OSB’ye banliyö tren seferlerinin başlatılmasına yönelik projesine TCDD’de de destek veriyor. TCDD Bölge Müdürü ve uzmanları Isparta’ya gelerek projeyle ilgili çalışmalara başladı. Başdeğirmen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Isparta’da trafik sorunu çözümü başlığı altında mevcut tren yolu hattının  SDÜ ve Kara Havacılık Okulun’a kadar uzatılması konusunda Devlet Demiryolları Genel Müdürümüzle görüşmüştük. Bugün bölge müdürü geldi projenin uygulanacağı yeri inceledik.

Projenin hazırlıklarını yapmışlar. Bana fotolarını gönderdiler. Bir görüşmeyle demiryolumuzun yapımı için proje hazırlanıyor.  Vagonlarımızı da verecekler. Gar Müdürlüğü’nün olduğu yerden ucuz maliyetle öğrenciyi taşıyacağız.  Gar bölgesi 60 bin metrekare. Burası halkımızın  kullanacağı alana dönüştürülüyor.

Burayı Isparta halkımızın hizmetine sunacağız. Tarihi evlerin restoresi yapılacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz için spor alanları oluşturulacak. “