Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Vadesi 31.12.2010 tarihi itibariyle geldiği halde  kanunun yayınlandığı tarih olan 25.02.2011 tarihi  itibariyle ödenmemiş elektrik faturalarını kapsıyor.

Söz konusu kanun ile getirilen düzenlemelerden yararlanmak isteyen abonelerden  Tarımsal sulama aboneleri 25.02.2011 tarihinin den itibaren 4 ay içinde yani 30.06.2011 tarihine kadar, diğer abone grupları ise (mesken,ticarethane ,sanayi v.s )25.02.2011 tarihinden itibaren 2 ay içinde yani 30.04.2011 tarihine kadar abonesi oldukları Tedaş‘ın ilgili birimlerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.

Tasarı ile borcun tüm ceza ve faizi silinecek. Anapara TEFE/ÜFE oranlarına göre tekrar  yapılandırılacak.  Tarımsal Sulama borçlarına ise  TEFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanmadan taksitlendirme yapılacak.  Daha önceden taksitlendirilmiş ve taksit ödemeleri devam eden aboneler için 25.02.2011 tarih itibariyle alacak tutar içinden alacağın anaparası, taksitlendirme şartlarını yerine getirmemiş aboneler için ise ödenmemiş toplam tutar içindeki alacak anaparası dikkate alınacak. 

25.02.2011 tarihinden önce taksitlendirilen  alacakların 25.02.2011 tarihi itibari ile ödenmemiş olması  veya kalan taksitlerin anaparalarını oluşturan faturaların son ödeme tarihleri esas alınarak TEFE/ÜFE değişim oranları uygulanarak hesaplanacak tutara taksitlendirme yapılabilecek.

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü , Türkiye futbol Federasyonu ve özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş olan kulüplerine 42 eşit taksit imkanı tanındı.  

    Taksitlendirilmiş alacakların yeniden yapılandırılacak olan anapara tutarının birden fazla faturadan oluşması durumunda, son faturadan geriye doğru , her  faturaya isabet eden kısım için ilgili faturanın son ödeme tarihi TEFE/ÜFE  baz alınarak hesaplama yapılacak. Ana para tutarının tek faturaya isabet etmesi durumunda ise , bu faturanın son ödeme tarihi TEFE/ÜFE  baz alınarak hesaplama yapılacak.

     Kanunun yayımlandığı tarihten önce dava konusu olan ve icra takibi başlatılan aboneler içinde fırsat doğdu.25.02.2011 tarihinden önce icra takibi başlatılan aboneler ile kefiller belirtilen süreler içinde başvurmaları halinde davalar sonlandırılıp, icra ve takip işlemleri durdurulacak.

Yasanın uygulanmaya başlamasıyla birlikte TEDAŞ Müşteriler Müdürlüğü’ne gelerek müracaat eden vatandaşlara ayrıntılı bilgiler veriliyor.