Isparta Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılarak özel bir şirkete verilen ücret otoparkta çalışan görevliler vatandaşlardan tehdit aldıklarını ileri sürdüler.

Isparta"nın işlek caddelerinde yer alan paralı otopark sisteminde görevli olan Zeki Sürücü, “Yeri geliyor hakarete mahuruz kalıyoruz. Yeri geliyor tehdit ediliyoruz” diye konuştu.

Vatandaştan para isterken küfür yediklerini söyleyen görevli Zeki Sürücü, vatandaşın duyarlı olmasını istedi.; “5393 Belediyeler kanunun gereğince düzenleme ve resmi ihale usulünde yasal olup her hangi bir şekilde kanunsuz bir şey yoktur.

 Belediye encümen üyeleri beşer dakika tolerans sağlamıştır. Bu dakika zarfını sürücü geçtiği takdirde ücrete tabiidir. Halkın bir kısmı yada bazı kişiler ücret ödememekte ısrar ediyor ve üstüne üstlük aksi tavır alıyorlar bize karşı. Bizleri aşağılıyorlar ağza bile alınmayacak sözler sarf ediyorlar. Tehdit ediyorlar, döverim, pişman ederim gibi sözler söylüyorlar. Aslında bu otopark ihalesi Isparta ve Türkiye genelinde yapılması gereken sistemli bir çalışma, zaten Isparta"da ki iş sahası bellidir.

 Zaten iş sahalarının çoğu kapandı. Netice de Isparta Belediyesi güzel bir uygulama başlattı ve iş sahası kazandırdı. Kaç tane işsiz vatandaşa ekmek kapısı açtı. Isparta Belediyesinin vermiş olduğu mesaj; Siz iş sahalarını kapatırsanız biz açarız. Bu sayede Belediye hem sitem etmiştir, hem de bir kez daha halkın ve garibanın yanında olduğunu göstermiştir.

Biz plakasında özürlü amblemi olan araçlardan, siyah plakalı resmi arabalarda ve basın araçlarından ücret almıyoruz. Para vermeden kaçıp gidenler oluyor, biz bunları zabıta trafik komisyonuna bildiriyoruz. Ceza işlem uygulaması yürürlüğe girmedi en büyük amacımız Isparta"ya ve Ispartalıya hizmet etmek” şeklinde konuştu

Olusum