Özel"den ilginç iddia! AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Demirel ailesinin kendisine dolaylı yollardan tehdit mesajları gönderdiğini iddia etti. Cihan Haber Ajansı muhabirine bir açıklamada bulunan Recep Özel, Süleyman Demirel başta olmak üzere Demirel ailesinin, şirketlerine el konulmasında kendisinin aktif rol aldığını düşündüklerini ifade etti.

      Şirketlere el konulmasından hemen önce, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in de katıldığı Isparta Valiliği'ndeki bir toplantıda, Şevket Demirel'in ekonomiden şikayet ettiğini, Şener'in buna itiraz ettiğini ifade eden Recep Özel, kendisinin de Şevket Demirel'e dönerek, "Siz o kadar hortumlamasaydınız ekonomi kötü olmazdı" dediğini kaydetti.

      Bu tartışmadan hemen sonra Demirellerin 9 şirketine el konulması üzerine Demirel ailesinin bunda siyasi bir neden aramaya başladığını dile getiren Recep Özel, "Şirketlerine el konulmasından beni sorumlu gördüler. Benim Danıştay'daki davaları etkilediğimi bile düşünüyorlar. Bunun içinde aracılar vasıtasıyla bana 'ayağını denk alsın' şeklinde mesaj gönderdiler" dedi.

        Recep Özel, Şevket Demirel'in kızı Neslihan Demirel'in, şirketlere el konulmasıyla ilgili olarak kendisi için "Biz ona gününü göstereceğiz. Bunun hesabını soracağız" şeklinde konuştuğunu, bu tehditlerin halen devam ettiğini söyledi. Recep Özel, "Bu konu açıldığı zaman hep beni suçluyorlar. Zaman zaman bu tehditler kulağıma geliyor. Helen de devam ediyor.

         Ama biz bu tehditlere pabuç bırakacak değiliz" diye konuştu. Recep Özel, Demirellerin avukatı Gülnur Özyurt'un da, kendisini Danıştay'daki davaları etkilemeye çalışmakla suçladığı kaydetti. Tasarruf ve Mevcuat Sigorta Fonu (TMSF) 26 Haziran 2005'te Egebank'tan doğan kamu zararları tahsil etmek için Demirel ailesine ait 9 şirketin yönetimine el koymuştu.

     Demirel ailesi, 259 milyon YTL'lik Egebank zararının Şevket Demirel'den tahsil edilmesine itiraz için 29 Eylül 2005'te dava açtı. 23 Şubat 2006 günü Danıştay 13. Dairesi'nin, Demireller'in itirazını kabul ederek, yürütmenin durdurulmasına karar vermesi üzerine dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda görüşüldü.

  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 13 Nisan 2006 günü TMSF'nin itirazını kabul ederek Şevket Demirel lehine verilen kararı bozdu. Demirel ile ilgili dosyalar mahkemelerde görüşülmeye devam ediyor.

AK PARTİLİ RECEP ÖZEL: "DEMİRELLER BENİ TEHDİT ETTİ" başlıklı haberimizde yer alan Demirellerin avukatı Gülnur Özyurt'un AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'i tehdit ettiğine ilişkin bilgi haberin kaynağı tarafından düzeltilmiştir.

Haber: Isparta YeniExpres Gazetesinin Haberidir.