Ak Parti Uluborlu İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresinde teşkilat Genel Merkezin kararına uyarken Senirkent’te iki liste çıkınca kongre iptal edildi

Tek liste üzerinde anlaşılarak  kongrelere gidilmesini isteyen AK Parti Genel Merkezi, Yalvaç’ta ki duruma düşememek için iki adayın bulunduğu Senirkent’te kongreyi iptal etti. Aynı gün kongre yapına Uluborlu’da ise tek aday olunca hiçbir sorun çıkmadı.

Yalvaç’ta Genel Merkezin desteklediği adaya karşılık, delegelerin desteğini alarak Osman Çiftçi’nin ilçe başkanı seçildiği AK Parti’de Genel Merkez, benzer bir duruma düşmemek adına iki listenin yarışacağı Senirkent’te kongreyi iptal etti.

Aynı gün yapılan Uluborlu kongresinde tek lise olunca seçimlerde de hiçbir sorun yaşanmadı. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Dursun yeniden ilçe başkanı seçildi.  Dursun göreve geldiği günden itibaren yaptığı hizmetlere değindi ve kendisine görev süresince desteklerini esirgemeyen tüm herkese teşekkür etti.

Senirkent’te yapılması gereken kongrede ise Genel Merkez’in tek liste üzerinde  seçimlere gidilsin çağrısına karşılık iki liste yarışa girme kararı aldı. Genel Merkezin Adayı Erol Durmuş’un karşısına mevcut  başkan Adnan Karcı çıkınca , Genel Merkez’in, Yalvaç’ta yaşanan benzer durumla karşı karşıya kalamaması için kongrenin iptaline karar verildi. Kongrenin ne zaman yapılacağına ilişkin net bir tarih yok.