Konuyla ilgili açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala MHP'nin ilçe kongrelerinin devam ettiğini belirterek sözlerinde şunlara yer verdi: "Kongre sürecinde geniş bir katılım gözlemledik.
Genel sekreter yardımcımız Abbas Bozel MHP milletvekilimiz Nevzat Korkmaz, hediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, Gönen Belediye Başkanımız Mete Elcim'in de katılımlarıyla gerçekleşen kongremizdeki Başkan adaylarımızın tümü seçime tek liste ile girdiler. MHP'de tek aday olması bölünmelerin olmaması için genel merkez tarafından bir tavsiye idi. Emir değildir.
 
Bunlar ön çalışma ve istişare ile yapılmıştır. Eğirdir'de Sarıidris ve Gökçehöyük delegeleri aşırı kar yağışı ve yolların kapalı oluşu nedeniyle kongreye teşrif edememişlerdir. Tek aday olmasına rağmen yoğun bir kalabalık içerisinde kongrelerimizi yapmış bulunmaktayız. '28 Ocak'da Sütçüler, Aksu, 29'de Gönen, Keçiborlu, ayın 4'de Yalvaç, 5'indede Şarkikaraağaç ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz.
 
25 Şubat 4 Mart arasında gerçekleştireceğimiz Merkez İlçe kongremiz için 250 kişilik bir istişare grubundan çıkacak olan kararı değerlendireceğiz. Tek liste olacağını düşünüyorum. Ancak demokratik bir haktır. Şüphesiz adayda çıkabilir. Ancak ne şekilde olursa olsun kazanacak olan yine MHP olacaktır.