Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 1 ve 2.proje çağrı dönemini boş geçirdi ama 3. Dönemden umutlu. 5 alt başlıkta yapılacak yatırımlara yüzde 50 oranında hibe destek verecek olan TKDK, 3.çağrı dönemi başvurularını bugün mesai bitimine kadar kabul edecek. 4.başvuru dönemi başvuruları ise 20 Şubat’a kadar teslim edilecek.        

            TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, 3.proje çağrı dönemi kapsamında 4-5 milyon TL’lik proje beklediklerini söyledi. Özellikle süt üretimi ve süt işleme tesislerine yönelik yatırım projeleri beklentisi içerisinde olduklarını anlatan Çelebi, bu alanda proje fakiri olunmasından yakındı. Proje hazırlatabilmek için köy köy, kasaba kasaba dolaştıklarını belirten Çelebi, “insanlara ‘proje getirin’ diye çağrı yaptıkça yanlış anlaşılıyoruz” dedi.

            Bu alanda projelerin artrması için organize havyancılık sahalarının oluşturulması gerektiğini kaydeden Çelebi, hazırlanan projelere izin alma sürecinde sıkıntılar yaşandığını söyledi. Vali Memduh Oğuz’un hayvancılık arsası konusunda her türlü vermesinden mutlu olduklarını belirten Çelebi, proje hazırlama kültürünün eksikliğinden şikayet etti. Proje başvuruları için son günün beklenmesinden de yakınan Çelebi, AB projelerinde eksikliklerni tamamlanması ve değerlendirmenin en az 2 hafta sürdüğünü söyledi.

            TKDK olarak Isparta’da memnuniyet ve tanınırlık anketi yaptıklarını da anlatan Çelebi, tek şikayetin AB projeleri hazırlama mevzuatının kalabalık olması olduğunu sözlerine ekledi.