Isparta Jeofizik Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Tuncay Arif Kaymaz, Yakaören köyünde karbondioksit gazı sızdıran kuyunun kapatılması için belediyeye her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret eden Kaymaz ve yönetim kurulu üyeleri, görüş alışverişinde bulundu. Kaymaz, "Isparta'mızda sorunlu açılan kuyunun kapatılması için teknik destek ve işbirliği yapabileceğimizi belirtmek için geldik. Mühendislik çalışması yapılmadan tamamen yanlış açılmış bir kuyunun çözümü için çalışıyoruz." dedi. Kuyunun kapatılmasının hem belediye açısından hem de vatandaşlar açısından büyük önemi olduğunu ifade eden Kaymaz, bu konuda belediye ile işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

Halen gaz sızdıran kuyunun kapatılması için çözüm yollarının araştırıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuda ilgili kuruluşlarla temaslarının sürdüğünü belirtti. Günaydın, "Isparta'nın en büyük sorunlarından birisi olan ve Türkiye gündemine oturan kuyunun kapatılması için çalışmalarımız sürüyor. Jeofizik Mühendisleri Odası ile çeşitli fikir alışverişlerimiz oldu.

O gazın bertaraf edilmesi ile ilgili de görüşlerini aldık. Bu görüşmenin her iki taraf açısından da büyük fayda olduğuna inanıyorum." diye konuştu. Yakaören köyü yakınlarında sıcak su bulmak için 4 yıl önce açılan kuyu, zehirli gaz çıkışı nedeniyle 2 yıl önce kısmen kapatılmıştı. Ancak çıkan yüksek karbondioksit gazı nedeniyle kapatılan kuyudaki 6 vanadan yoğun miktarda gaz kaçağı hala devam ediyor.