Belediye Meclisi, SDÜ içinde bulunan Teknokent'in karayolu kamulaştırma sınırına kadar genişletilmesi talebini kabul etti.
 
Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kasım ayı son toplantısında imar planı değişikliği ile ilgili konular arasında yer alan Teknokent ile ilgili madde de görüşülerek karara bağlandı.

TEKNOKET'İN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Bu doğrultuda; gündemin yedinci maddesinde bulunan imar planı tadilatlarının görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Akif Aslan tarafından okundu. Söz konusu raporun ikinci maddesinde bulunan konu ile ilgili olarak, "Göller Bölgesi Teknokent'i 8422 ada 1 parselde bulunan Teknokent alanı karayolu cephesinde bulunan hızlanma yavaşlama şeritlerinin kaldırılarak Teknokent alanının karayolu kamlaştırma sınırına kadar genişletilmesi teklifi.
 
KARARA İKİ ÜYEDEN 'RED'

Komisyonumuzca konu ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda; Karayolu ile Teknokent alanı arasında kalan ağaçlandırma alanının Yapı Yaklaşma Mesafeleri ile korunarak 8422 ada 1 parselin karayolu kamulaştırma sınırına kadar genişletilmesi ve deği-şikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi Komisyon Üyesi Mehmet Ören ve Ali Tunçbilek'in red diğer üyelerin kabul oyuyla komisyonumuzca uygun bulunmuştur" denildi.

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu komisyon raporunu meclisin onayına sundu ve rapor AKP'lilerin red, MHP'lilerin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Demokrat