Belediye Meclisi bugün imar planı tadilatlarının görüşülmesi maddesinde Teknokent'in karayolu kamulaştırma sınırına kadar genişletilmesi talebini karara bağlayacak. Meclislerde 'Bütçe' ayı olarak tanımlanan Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Bu doğrultuda Belediye Meclisi'nin Kasım ayı 5. Toplantısı da bugün gerçekleştirilecek. Toplantı, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında saat 14.00'de Belediye Meclis Salonunda başlayacak. Meclis 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri nedeniyle 20 oturum şeklinde yapılacağından Kasım ayının son haftasına kadar sürecek.

İMAR PLANI TADİLATLARINDA ÖNEMLİ TALEPLER

Belediye Meclisinin bugün yapacağı toplantının 8. Maddesinde imar planı tadilatlarının görüşülmesi konusu yer alıyor. Bu konuda hazırlanan talep raporunda ise önemli konular yer alıyor. Raporun 3. Maddesinde; Göller Bölgesi Teknokenti 8422 ada 1 parselde bulunan Teknokent alanı karayolu cephesinde bulunan hızlanma yavaşlama şeritlerinin kaldırılarak Teknokent alanının karayolu kamlaştırma sınırına kadar genişletilmesi teklifi bulunuyor.

GÜLİSTAN MAHALLESİ 'KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜM MAHALLEYİ KAPSAMALI' DİYOR

Raporun 5. Maddesinde ise kentsel dönüşüm konusu var. Isparta’da Gülistan Mahallesinden başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında mahallenin bu konuda ilginç bir talebi var. Bunun için Meclise 'Gülistan mahallesi muhtarlığının mahallelerinde başlayan dönüşümün tüm mahalleyi kapsayacak şekilde düzenlenmesi' teklif ediliyor.

TESCİLLİ BACALAR İMAR PLANINA İŞLENECEK

Raporda diğer bir önemli konu ise, ilimizde bulunan kozmetik firmalarının Gül - 2 Küçük Sanayi Sitesi alanından 70 adet 500 m2'lik yer ayrılması teklifi. Bir önemli konu da Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun tescilli bulunan 6 adet bacanın koruma sınırlarının imar planına işlenmesi kararı yer alıyor.

Demokrat