Sağlık alanında yaptığı atılımlarla dikkat çeken Isparta bir ilke daha imza attı. Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Isparta"nın ağız ve diş sağlığı alanında ilk ve tek merkezi olarak hizmet veriyor.

Son yıllarda sağlık alanında yaptığı atılımlarla dikkatleri üzerine çeken Isparta Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile bir ilke daha imza attı. Isparta"da bir ilk olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kullandığı teknolojik cihazlarla da Isparta"da bir ilke imza atıyor.

Bağlar Mahallesi 110. Cadde üzerinde 700 metrekare kapalı alana kurulan İncident"in kurucusu ve Başhekimi Doç. Dr. Ali Alp Sağlam dün gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Doç. Dr. Sağlam, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini tanıtarak bazı bilgiler verdi.

1 HAFTAYI BULAN TEDAVİ 15 DAKİKADA

İncident"in kurucusu Başhekim Doç. Dr. Ali Alp Sağlam, tüm cihazların en son teknolojiye göre donatıldığına işaret ederek, “Artık çene ameliyatları lazer cerrahisiyle gerçekleştirilebilecek, porselen dolgu, kuron ve köprüler en fazla 15 dakika içerisinde Cad-Cam sistemiyle ağzınıza takılabilecektir” dedi.
Cad-Cam sistemi ile 1 haftayı bulan köprü tedavisinin süresini 15 dakikaya indirdiklerini kaydeden Doç Dr. Sağlam, bu sistemin Türkiye"de sadece 12 merkezde bulunduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Sağlam, “Bu sistem daha çok erişkinlerde görülen diş çapraşıklıklarının tedavisinde ve gümüş dolguların yerine kullanılabilecek porselen dolgular ile porselen veya zirkonyum kaplamaların ölçümünün dijital olarak alınabilmesine olanak sağlıyor” dedi.

KORKUYA SON


Doç. Dr. Sağlam, Özel İncident Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi"nde mevcut olan dijital görüntüleme sistemiyle çene ve yüz bölgesinden tomografi çekilebileceğini ve daha düşük radyasyonla daha net görüntü elde edilebileceği belirtti.


Diş tedavisinden korkan hastalar için özel olarak yapılan olan cihazlar sayesinde korku ve endişelerin kalmayacağını belirten Doç. Dr. Sağlam, Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nin Isparta"da yaşayan engelli hastaların dışında Antalya"da yaşayan engelli hastalar için de diş tedavileri açısından önemli bir merkez haline geleceğinin altını çizdi.

Başhekim Sağlam, “Diş hekimi veya diş koltuğu korkusu, en sık rastlanan korkuların başında yer almaktadır. Bilinçli sedasyon cihazı sayesinde mevcut korkular giderilmekte, böylece sadece çocuklar değil yetişkin hastalarda diş tedavilerini rahatça yaptırabilmektedirler.

Zihinsel engelli hastalarda ve çene kırıkları, çene kist ve kanserleri gibi çeneleri ilgilendiren büyük ameliyatlarda kullanılan ve halkımız arasında narkoz diye bilinen genel anestezi uygulamaları, genel anestezi uzmanı eşliğinde işlemlerin daha rahat yapılmasına olanak sağlamaktadır.


BİR SAATTE PARLAK GÜLÜŞLER

Bleaching adı verilen diş beyazlatma sistemiyle bir saatte 8 tona kadar varan beyazlatma sağlandığını ifade eden Doç. Dr. Sağlam, “Dişlerde çeşitli nedenlerle oluşan diş renklenmeleri, hastaları rahatsız etmekte ve özgüven kaybına neden olmaktadır. Diş beyazlatma cihazları, dişlerin rengi ne olursa olsun, bir saat içinde 8 tona kadar varan kalıcı beyazlatma sağlamakta ve yüz güzelliğine önemli katkıda bulunmaktadır” şeklinde konuştu.


LAZER TEKNOLOJİSİ

Diş çürüklerinin ağrısız bir şekilde temizlenebilmesi için lazer teknolojisinden yararlandıklarını belirten Başhekim Sağlam, “Diş kesimi ya da diş çürüğü temizlenirken döner başlıkların çıkardığı ses ve dişlerde oluşan hassasiyet, hasta şikayetlerinin başında yer almaktadır.

 Er-YAG ve Diyod tipi lazer cihazları sayesinde diş çürükleri ağrısız ve sessiz bir şekilde temizlenmekte, kansız ve neştersiz çene ve dişeti ameliyatları yapılabilmekte, diş kökü kanalları 30 saniyede dezenfekte edilerek aynı seansta kanal tedavisi bitirilebilmekte, aft gibi ağız hastalıkları tedavi edilebilmekte, dişlerde kalıcı beyazlatma yapılabilmekte ve oluşabilecek çeşitli enfeksiyonlar önlenebilmektedir” dedi.

45 KİŞİLİK EKİPLE HİZMET

Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin şu anda 45 kişilik bir ekiple hizmet verdiğini belirten Başhekim Sağlam, merkezin önümüzdeki günlerde 8 uzman ve 7 diş hekimi ile çalışacağını kaydetti. Merkez sadece Isparta"ya değil çevre illere de hizmet verme anlamında önemli bir boşluğu dolduracak.

Türk Diş Hekimleri Birliği"nin belirlediği fiyatlar üzerinden çalışan merkez, Devlet Hastanelerinden gelecek sevkli hastalara da kapılarını açıyor.

24 SAAT AÇIK

Başhekim Sağlam, 24 saat açık olacak olan Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nde genel anestezi ve sedasyonun uygulanacağı genel ameliyathane, implant cerrahisinin uygulanacağı lokal ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde engelli, diş tedavisinden korkan hastalar ya da büyük çene ameliyatları yapılacak hastalarda, rahatlıkla tedaviler gerçekleştirilebileceğini belirtti.