Teknoloji Kulübü Yeni Bir Başarıya Hazırlanıyor

TUBİTAK projelerinde adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Üniversitesi ürettiği "Cimri Mobil" isimli araçla yeni bir başarı sağlamayı hedefliyor. Ekonomiye büyük külfet olan enerji tüketiminde dışa bağımlılığı daha da azaltıp ülkemizin büyümesini hızlandırmak düşüncesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından üretilen aracın bilgilendirme toplantısı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek ve çok sayıda öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Osman İpek; “TÜBİTAK Elektromobil araç yarışları, gençlerin bilim ve teknolojiye olan katkılarının artırılması konusunda büyük önem arz etmektedir. Daha önce büyük çabalar sarf ederek yapmış olduğunuz “Cimri Mobil” aracınızla güzel bir derece elde ettiniz.  Bir TÜBİTAK projesi kapsamında kendi emeğinizle yapacağınız bu araçla birer mühendislik öğrencisi olarak büyük bir başarı elde edeceğinize inanıyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Fakültemiz Teknoloji Kulübü ekibine aracın yapım aşamasında her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağız. Sayın Rektörümüz de konuya tam destek vermektedir.” diye konuştu.

Aracın tanıtım sunumunu yapan Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş da  “Biz, gelişimi amaçlayan ve sürekli gelişim odaklı çalışmalarına ara vermeden devam eden, teknolojinin ve bilimin her alanında yer almayı hedefleyen bir ekibiz. Daha önce bilim ve teknoloji alanında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde olduğu gibi bu projemizle de zirveyi hedefliyoruz.” dedi.