Isparta’nın I. Deprem Kuşağı’nda yer almasından hareketle 10 sütun üzerinde yükseltilen Anadolu Camii, teknoloji odaklı bir mabet.

Anadolu Camii, Isparta’nın I. Derece Deprem Kuşağı’nda yer aldığı gerçeğinden hareketle 10 sütun üzerinde yükseltilen bir eser. Bu bağlamda Anadolu Camii, depreme karşı en sağlam yapılardan biri özelliğini taşıyor. Anadolu Camii’nin projesi o dönemde Müftü Yardımcısı olan (Mekke Eğitim Vakfı Başkanı) Halil İbrahim Ertuç tarafından Erzincan’dan getirildi. Erzincan’daki Caminin bire bir uygulaması olan Anadolu Camii bu açıdan depreme dayanıklı bir yapı özelliğini taşıyor.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Anadolu Camii’ni diğer mabetlerden farklı kılan özelliklerinden birisi de teknoloji altyapısı. Bu bağlamda Anadolu Camii’nde eğitimler, konferanslar, bilgilendirmeler teknoloji yardımıyla yapılıyor. 4 yıldır Vakit Namazları arasındaki dersler Bilgisayar ve Projeksiyonlar ile veriliyor. Bu sistem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kurumsal hale getirilmiş durumda. Caminin kadrosu değişse de teknoloji odaklı çalışma sistemi uygulanıyor.

İŞTE O ESERİN GÜZEL ÖYKÜSÜ

3 Bin m2 Yerleşke içerisinde 400 m2 alan üzerine konuşlu, Bin kişi kapasiteli Anadolu Camii 1993 yılında ibadete açıldı. İnşası tamamen halk katkılarıyla yapılan ve 13 yıl süren eserin o güzel öyküsü şöyle anlatıldı:

“Yapımına 1982 yılında başlanan eser 1993 yılında tamamlandı. Cami Projesi Erzincan’dan getirtilmiş. Dolayısıyla depreme dayanıklı bir yapıdadır. 10 sütun ile yükselen bir camimiz burası. 

3 Bin m2 yerleşkeye sahiptir. Caminin temel alanı 400 m2’dir. Cemaat kapasitesi ise bodrum katları ve mahfiller dâhil 1000 kişidir. 

GÜN ISI KURULDU, SICAK SU TEMİNİ VAR

Anadolu Camii’nin Şadırvanını bir hayırsever vatandaşımız yaptırdı. Derneğimiz de Şadırvana gün ısı sistemi kurdu. Günün tüm zamanlarında sıcak su mevcuttur. 

CD SATIN ALIYORUZ, DERS VERİYORUZ, ZENGİN KÜTÜPHANEMİZ VAR

Anadolu Camii’nde 4 yıldır uygulanan bir gelenek var. Zengin kütüphaneye sahip Camimizde 4 yıl önce bilgisayar ve tepegöz sistemi kazandırılmış. Camimizde dersler bu araçlarla yapılıyor. Vakit Namazları arasında CD izleniyor, tepegözden ders işleniyor.

ÇINARALTI SOHBETLERİ

Çok güzel bir bahçemiz var. Zaman zaman Çınaraltı sohbetleri düzenlenmektedir. Burada mevsimin şartlarına uygun meyveler ikram edilmektedir. Bu sohbetlere sadece mahallemiz halkı değil diğer yerlerden de misafirlerimiz gelmektedir Büyük ilgi ile karşılanıyor.