Küçük ve orta ölçekli işletmelere destek için yola çıkan KOSGEB, Isparta’da birinci yılını doldurdu.

Ispartalılara verdikleri destekleri haber ekibimizle paylaşan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 448 bin nüfusu olan ilimizde 2003-2011 yılları arasında destek almada 29.sırada olduğumuzu açıkladı. Yıldırım, “destek alma sıralamasında 2003 ve 2010 yılları arasında 29.sırada, şu anda yine öyle” dedi.

4 BİN 675 İŞLETME VERİ TABANINA DAHİL

Isparta’da 16 bin 276 küçük işletme olduğunu söyleyen KOSGEB Müdürü Yıldırım, veri tabanına dahil olan 4 bin 675 işletme olduğunu belirtti. Yıldırım, “veri tabanına dahil olan işletme sayısı bakımından 31.sırada, işletme sayısı açısından 42.sıradayken, KOSGEB’le ilişkili işletmelerin kayıt olması bakımından 31.sırada. Bu ortalama üstünde bir rakamdır” dedi.

AR-GE DESTEĞİ ALMADA LİDERİZ

Isparta’nın Ar-Ge desteği almada lider olduğunu söyleyen Yıldırım, Türkiye genelinde bu noktada 11.sırada yer aldığımızı ifade etti. Yıldırım, “6 destek programımızdan Ar-ge inovasyon desteğinde Türkiye genelinde 11.sıradayız. Bu Isparta’nın yararlanma oranı. Fakat, müdürlük olarak biz daha da altlardayız. Yani daha iyi durumdayız. Çünkü biz Burdur’a da hizmet veriyoruz” diye konuştu.

BİLİM DESTEĞİ

KOSGEB Müdürü Yıldırım, son cümle olarak Isparta’nın üretimde, teknoloji ve bilime yöneldiğini aktardı. Yıldırım, “Isparta hem vatandaş olarak hem de üniversite olarak destek almada en ön sıralardayız. Burası Isparta’nın teknoloji üssü durumunda. 2007’den beri KOSGEB burada hizmet veriyor, ancak müdürlük olarak birinci yılı yeni doldurduk.” dedi.