Isparta Belediyesi'nin ''İşsiz kadınlara iş sahası yaratıyoruz'' sloganıyla başlattığı proje kapsamında işbirliği yapılan ancak işçilerine iki aylık maaşlarını ödemediği ileri sürülen tekstil firmasının imalat sorumlusu Abdullah Koyuncuoğlu, kendisinin de işçiler kadar mağdur olduğunu belirtti.

     Koyuncuoğlu, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, firma sahipleriyle birlikte Isparta'ya tekstil atölyesi kurulması için geldiklerini ve yaklaşık 2,5 ay çalıştıklarını belirtti. İlk ay maaşların bir kısmını aldıklarını ancak yaklaşık 2 aylık maaşlarını alamadıklarını belirten Koyuncuoğlu, 4 Aralık 2010 tarihinde de atölyenin tamamen kapatıldığını kaydetti.

Atölyede çalışan ve mağdur olan işçilerin kendisini firma yetkilisi olarak göstermelerine tepki gösteren Koyuncuoğlu, ''Firma sahibi değilim, imalat sorumlusu olarak çalıştım ve çalışanların haklarını sonuna kadar savundum, oradaki işçiler kadar ben de mağdur oldum'' dedi.

     Atölyenin kapandığı tarihten itibaren işçilerle kendisinin muhatap olduğunu söyleyen Koyuncuoğlu, firma sahipleriyle de mağduriyetlerin giderilmesi konusunda sürekli görüştüklerini aktardı. Koyuncu, firma sahiplerinin kendisine verdiği vaatler doğrultusunda Isparta'ya gelip atölyede imalat sorumlusu olarak işe başladığını kaydetti.

     İşçilerle kendi mağduriyetinin giderilmesi konusunda hala girişimlerini sürdürdüğünü belirten Koyuncuoğlu, hafta sonu da firma sahipleriyle Isparta'da bir görüşmenin olacağını ve büyük ihtimal net bir sonucun çıkacağını dile getirdi.

     Isparta Belediyesi'nin ''İşsiz kadınlara iş sahası yaratıyoruz'' sloganıyla başlattığı proje kapsamında işbirliği yaptığı tekstil firmasının sahipleri, atölyede çalışan 50 kadına 2 aylık maaşlarını ödemeden kayıplara karışmış ve işçiler aralarında Abdullah Koyuncuoğlu'nun da yer aldığı üç kişiyi firma yetkilisi olarak göstermişti.