Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde oturan yurt dışından emekli N.K., "Hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, aklama yapmamız lazım" diyen dolandırıcılara 130 bin lirasını kaptırdı.

Telefonda kendilerini 'polis' veya 'savcı' olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanı,Yalvaç İlçesi'ne bağlı Hüyüklü Beldesi'nde oturan yurt dışından emekli N.K. oldu. Önceki gün Sabah saatlerinde N.K.'ya cep telefonundan ulaşan ve kendini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcı, bankada bulunan hesabının terör örgütünün kontrolüne geçtiğini ve aklamaları gerektiğini söyledi. Söylenene inanan N.K., telefondaki sözde polisin talimatlarına uyarak Yalvaç merkezdeki banka şubesine gitti ve hesabındaki 28 bin lirayı çektikten sonra istenen hesaba aktardı.

BANKA GÖREVLİLERİNİ DİNLEMEDİ
Bir süre sonra N.K.'yı tekrar arayan sözde polis, bu kez de başka bir hesap numarasına 30 bin lira havale etmesini istedi. Tekrar banka şubesine dönen N.K., banka görevlisinin uyarılarına rağmen ikinci havaleyi de yaptı. Üçüncü kez arayan sözde polisin talimatları üzerine yeni bir havale yapmak isteyen N.K.'ya banka görevlileri engel oldu. Dolandırıcıların telkinleriyle bankadan çıkarak özel otomobiliyle Yalvaç'tan 104 kilometre uzaklıktaki Isparta kent merkezine gelen N.K., başka bir şubeden çektiği 72 bin lirayı yanına alarak şubeden çıktı.

ARANMAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI
İddiaya göre, telefondaki dolandırıcının söylediği adrese poşet içinde 72 bin lirayı bırakan N.K., bir daha aranmayınca dolandırıldığının farkına vardı. Soluğu karakolda alan N.K. durumu anlatarak şikayetçi oldu. Polisin yaptığı incelemede N.K.'nın havale ettiği paraların İstanbul Kartal ve Adana'dan çekildiği tespit edilirken, poşet içinde bırakılan paranın akıbetinin ne olduğu ise belirlenemedi.

'LÜTFEN KANMAYIN'
Yalvaç İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, vatandaşlara bu tip dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları için sözlü ve yazılı uyarıda bulunarak, cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yaptıklarını belirtirken, "Ancak yine de bu tür olayların olması bizi üzüyor. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Hiçbir emniyet mensubu sizden para istemez, kontör istemez. Lütfen kanmayın. Önümüzdeki günlerde banka müdürleri ve çalışanlarıyla bu tür durumlarda ne yapılması gerektiği konusunda toplantı düzenleyeceğiz" dedi.