Geçtiğimiz ay belediye meclisinde ciddi tartışmalara neden olan İl Özel İdare binasının yerine otel yapılması ve kamu alanından ticari alana dönüştürülmesi ile ilgili teklif Ağustos ayı belediye meclis gündemine gelmişti.

Başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere, DP Meclis Üyeleri Nuri Selçuk, Kadir Özkan ve Uğur Bestelci'nin karşı çıkmışlardı. Arsanın yerinin emsal 5'ten 10'a çıkarılmasının da içeren teklif ile ilgili olarak Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci yeni bir tartışma konusunu daha ortaya attı. İl Genel Meclisinin işinin otel yapmak değil, Isparta’ya hizmet etmek olduğunu söylemiş ve İl Genel Meclisinin istediği teklifin makul karşılanamayacağını açıklamıştı.

EYLÜL'DE NE OLACAK?

Bayram sonrası toplanacak olan Belediye meclisinde bir kere daha gündeme gelecek olan İl Özel İdaresinin bulunduğu yer ile ilgili meclis öncesi görüşünü net olarak ortaya koyan Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci, İl Genel Meclisine yeni bir öneride bulundu. Eylül ayında yapılacak toplantıda konunun gündeme gelmesiyle birlikte yine gerginliğe neden olacağı şimdiden ortaya çıkmış görünüyor. Ağustos ayı meclisinde konunun gündeme gelmesiyle Başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere, DP Meclis Üyeleri Nuri Selçuk, Kadir Özkan ve Uğur Bestelci'nin karşı çıkmışlardı.

ARSAYI SATIN...

Telekom binasının olduğu alanın açık arttırma usulü ile satılıp yerine otel yapılmasının ardından aynı modeli İl Genel Meclisinin de uygulayabileceğinin altını çizen Bestelci şunları söyledi. "İl Genel Meclisi bu arazi üzerinde emsali 5'ten 10'a çıkarıp otel yapmayı planlıyor. Olaki bu otel yapılsa bile en fazla 20 yıllığına yap işlet devret modeli ile yapılacak. 20 yıllığına böyle bir yatırımı kimse göze alamaz. O yüzden bu arazi tıpkı Telekom arsasında olduğu gibi açık arttırma usulü ile satılıp, suyu olmayan köylere su, yolu olmayan köylere yol yapılabilir. Buradan elde edilecek kaynakla.

TARİHİN YANI BAŞINA BU YAPILAMAZ

Diğer taraftan otel yapılması istenen yerin yanıbaşında bulunan İplikçi camiinin 600 yıla yakın bir tarihi geçmişinin olduğunu da aktaran Bestelci, böyle tarihi bir yapının yanında bir otelin yükselmesinin yanlış olacağını aktardı. Bunun yasınıra Belediye İşhanı başta olmak üzere kültür Sitesi, Tuhafiyeciler sitesi gibi devasa binaların da şehir merkezi için ayrı bir sorun teşkil ettiğini söyledi.