Sosyal medyada Saat Kulesi tartışması
 
Isparta Belediyesi, Özkanlar Kavşağı’nda bulunan alt geçidin üzerine Saat Kulesi inşa ediyor. Buradaki çalışmalar devam ederken, sosyal medyada da Saat Kulesi tartışması yaşanıyor.

 Mimar Muhammed Said Uyar, sosyal medya hesabından Özkanlar Kavşağındaki alt geçidin üzerine inşa edilen Saat Kulesi ile ilgili 6 soru paylaştı. “Isparta'nın son şaheseri saat kulemiz hakkı'nda merak ettiğim mimar olarak benim alanım dışında olması sebebiyle cevabını bulamadığım bir kaç soru var sizlere sormak istiyorum” diyerek paylaşımda bulunan Uyar, şu soruları sordu:

“1) Temeli olmayan saat kulesi olur mu? Olmaz ise alt geçit üzerinde olduğu için bu saat kulesinin temeli nerde?
2) Acaba alt geçit yapılırken projelendiren inşaat mühendisi Başkan'ımız kadar ileri görüşlü olup üzerine tonlarca ağır Çelik'ten saat kulesini hesapladı mı?
3) Eğer hesaplamadıysa ilk depremde Allah korusun saat kulesi Nasıl bir salınım yapacak ve en önemlisi bu deprem yükünü kim taşıyacak?
4) Eğer bunların hepsi hesaplanıp yapılıyorsa sıkıntı yok ama 2 senedir yaşadığımız acı tecrübelerle (gök kubbe göçtü, belediye önündeki otoparkın tavan döşemesi patladı) buda bir felaketle sonuçlanırsa bunun hesabını kim verecek?
5) O kadar açıklığın tam ortasına o kuleyi dikmek farzmıy dı başka dikecek yer bulunamadı mı?
6) Malesef sormak zorunda kaldığım için üzüntü duyduğum konu Mimarlar ve mühendisler odaları nerde?”

GÖÇER: BU ORTAMDA YAPACAĞIMIZ TARTIŞMALAR SİYASETE VE POLEMİK OLUŞTURACAĞI DA KESİNDİR
Bu arada Uyar’ın sorularından birinin muhatabı olan Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, aynı paylaşımın altına yorum yaparak, soruya yanıt verdi. Göçer, paylaşımında şu görüşlere yer verdi: “Değerli meslektaşım her şeyden önce sosyal bilinç noktasında ki duyarlılığından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ancak tarz teknik tartışmaların sosyal medya veya basın kanalıyla yapılmasını çok doğru bulmuyorum. İllaki bu platformda ya da basın yoluyla tartışmak isterseniz olgunlukla karşılar ve bu tartışmalara katılmaktan çekinmem. Bu ortamda yapacağımız tartışmalar siyasete ve polemik oluşturacağı da kesindir.

HER ZAMAN SİYASETTEN UZAK TUTMA GAYESİ İÇERİSİNDEYİZ
Temsil ettiğim Isparta inşaat mühendisleri il temsilciliği odasını her zaman siyasetten uzak tutma gayesi içerisindeyiz. Unutulmamalıdır ki meslektaşlarımıza ve halkımıza bir telefon kadar yakında bulunmaktayız. Ki bu konuyla ilgili diğer duyarlı meslektaşlarımız bizleri aramış ve dikkatimizi bu noktaya çekmiştir. Bizlerde konuyla ilgili gerekli teknik inceleme ve çalışmaları yapmışızdır.

SAAT KULESİNİN GEREKLİLİĞİ VEYA YERİ GİBİ GÖRÜŞLER TARTIŞILMALIDIR
Saat kulesinin gerekliliği yeri vb görüşler tartışılmalıdır. Bu istişarelere davet edildiğimiz sürece odamız her zaman görüş vermiş ve görüşünün arkasında her zaman dik bir şekilde hiç bir ticari kaygı endişesi duymaksızın durmuştur.

ELEŞTİRİLERİ KLAVYE KAHRAMANLIĞINDAN ÖTEYE GEÇMEMİŞTİR
Odamız görüşlerini belirtmiş gerekli uygulamalara geçme ve yetkili kişilerle görüşme noktasında her zaman yalnız bırakılmıştır. Bu tarz platformlarda görüş bildiren arkadaşlar sahada ve uygulamada yanımızda bulunmamış ve eleştirileri klavye kahramanlığından öteye geçmemiştir. Odamız ve mesleğimizle ilgili çalışmalarda şahsım ve yönetim kurumumuza her zaman ulaşabilirsiniz.”