Bundan tam 25 yıl önce temizlik görevlisi olarak girdiği Güneykent Belediyesi’ne, önceki gün yapılan mahalli idareler seçimlerinde Belediye Başkanı seçildi. Sadece Başkan olmakla yetinmeyen Kutsal, AK Parti’nin rekor kırdığı seçim bölgesinin Başkanı oldu. Güneykent AK Parti’ye yüzde 64.12 oy oranında destek verdi. Bu oran 2019 seçimlerinin rekoru olarak kayıtlara geçti.

Güneykent, AK Parti’nin en yüksek oy aldığı seçim bölgesi oldu. REKOR GÜLLER DİYARININ: % 64.12

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri artık sonuçlandı. Sandıklarda sevinç ve hüzün aynı anda yaşandı. Seçimlerin en dikkat çeken yanı ise şüphesiz seçilen Başkanların özgeçmişi oldu. Özgeçmişlere ve kariyerlere bakıldığında ise ‘Bileğinin Hakkıyla Kazandı’ sözü Güneykent Kasabası’nda resmen tescillendi. Nedeni ise AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Metin Kutsal’ın tam donanımlı bir Belediyeci olması. Bundan tam 25 yıl önce  Güneykent Belediyesi’ne Temizlik Görevlisi olarak giren Metin Kutsal sırayla bütün kademelerde görev yaptı. Belediye’de adım adım yükselen Kutsal girdiği sınavları da kazanarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne kadar yükseldi. Mali Hizmetler Müdürü iken AK Parti’den Belediye Başkan adayı gösterilen Metin Kutsal, tarihi bir zafer elde ederek Belediye Başkanı seçildi. Kasabasında 1006 oy alan Metin Kutsal, en yakın rakibini neredeyse 2’ye katladı. AK Parti’nin en yüksek oyu aldığı Kutsal yüzde 64.12 oy oranıyla AK Parti bayrağını zirvede taçlandırdı. 

Seçim sonrası kendisini destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür eden Başkan Metin Kutsal: “Çok kıymetli saygıdeğer Güneykentliler; 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde, sizlerin desteğiyle ve güveniyle Belediye Başkanlığı makamına layık görüldüm. Şahsıma, ekibime ve partime göstermiş olduğunuz desteklerinize çok teşekkür ederim. Güneykentimizi sizler ile birlikte güvenle, huzurla, çağdaş ve modern bir belde olarak geleceğe taşıyabilmek için çok çalışacağız. Allah nasip ederse 5 yıl boyunca vaat ettiğim projeleri gerçekleştirmek için ekibim ve personelimiz ile birlikte bütün gayretimizi göstereceğiz. Doğup büyüdüğüm bu beldeye 7 gün 24 saat hizmet ederek “ben” değil “biz” anlayışıyla el ele, kol kola, gönül gönüle vererek birlikte yöneteceğiz. Kimseyi kırmadan, incitmeden, böbürlenmeden 25 yıldır biriktirdiğim belediye tecrübelerimi de ortaya koyarak bu görevi layıkıyla sürdüreceğim ve sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için var gücümle çalışacağım. Seçimlerde göstermiş olduğunuz ilgi, alaka, hoşgörü ve tebriklerinize tekrar teşekkür ediyorum. Bu seçimi Güneyket kazandı. Tevazu, samimiyet ve gayret ile…”