Büyük Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, AK Parti Senirkent kongresinde dikkat çeken bir konuşma yaptı. Salonu heyecanlandıran ve ayakta alkışlanan Temurçin, AK Parti'nin Türkiye'nin umudu olduğunu söyledi. Temurçin, şöyle konuştu:

YASAK SAĞMA KONGRESİ DEĞİL

"Yapmakta olduğumuz bu kongre Türk Siyasi Kanunu'nun bize kanuni yasak sağma anlamında önümüze getirdiği bir kongre değildir. Bu kongre; 2001 ekonomik krizinden sonra Türkiye'deki sosyal, ekonomik krizin içerisinde umut arayan ve milli umut partisi olarak Türk siyasi hayatına çıkan Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının 'yeter söz milletindir' diyerek 'bu ülkenin makuk tarihini biz yeneceğiz diyerek kurdukları herkesin partisi, merkezin partisi, kimsesizlerin kimsesiz, sessiz çoğunluğun sesi AK Parti'nin kongresidir. 

BİZLERE BURUN KIVIRDILAR

Bizler 14 Ağustos 2001'de kurulduğumuz zaman bizlere hem yurt içinden hem yurt dışından birçok insan burun kıvırarak bakmışlardı. Teşkilatları kurduğumuz zanan 'bunlar iktidara gelseler de devletin asli sahipleri biziz. Bunlar tabela partisi olmaktan öteye gidemezler. İktidar olsalar da muktedir olamazlar' demişlerdi. Allah'ın izniyle bizler tohumken fidan olduk, fidanken ağaç olduk, ağaçken orman olduk  memleketin her derdiren derman olduk. Bizler 2001 yılında 'herşey Türkiye için' dedik yüzde 34 ile iktidar olduk. O zaman devletin asli sahipleri olan vesayet makamları 2007 yılında e-muhtıra ile kulağımızı çekmeye çalıştılar. Seçime gittik milletimiz bizi yüzde 46 ile tekrar iktidara getirdi. 2010'da 3.sınıf demokrasi milletin alın yazı  değildir. Artık hukukun üstünlüğünü getireceğiz' dedik ve referandumda büyük bir çoğunlukla halkımız bizim yanımızda yer aldı dedik.

300 YILLIK MAKUS TARİHİ YENİLMEK ÜZEREDİR    

2011 seçimlerinde AK Parti, Demokrat Parti'den sonra üst üste ikidara gelen ikinci parti olarak siyasi tarihe geçti. Ve 2014 yılında 17-25 Aralık tarihinde ülkemizde yapılmak istenen, başka yerlerde planlanan darbelere rağben halkımız 'işimiz hizmet, gücümüz millet diyen insanların arkasındayız' dedi. Maalesef 15 Temmuz'da 2016 tarihinde bir darbenin karşısında hepimiz dim dik durduk. 15 Temmuz'da yedi düvele karşı bizler, Türk millet ive AK Parti teşkilatları 'halka ve hakka dayanan dava hiçbir zaman mağlup olmaz. Olmadı, olmayacak da' dedi. Ve 2015 seçimlerinden alnımızın akıyla çıktık. 2016 referandumundan sonra şuna inanıyoruz. Artık bu ülkenin 300 yıllık makus tarihi yenilmez üzerededir. Bundan sonra insanımızın karnı tok, sırtı pek, başı dik olacaktır ve AK Parti buna önder olacaktır. Ve bugün içerden ve dışardan her türlü tehdide ve sıkıştırmaya rağmen AK Parti bu memleketin umududur. AK Parti tüm ümmetin umududur."