Devlet Hastanesi ve Doğumevi'nin Şehir Hastanesi'ne taşınmasından sonra sağlık sektörünün kümelendiği Hastane Caddesi'nde 6 aydır 'ticaret' durma noktasına geldi.

Esnaflar, bölgeyi yeniden canlandıracak projelerin biran önce hayata geçirilmesini istiyor.

30 yılı aşkın hizmetiye ticarette cazibe merkezi yaratan Isparta Devlet Hastanesi ile Doğumevi'nin Şehir Hastanesi'ne taşınmasından sonra o bölgede herşey değişti. 'Terkedilmiş bölgeye' dönen hastane civarlarında birçok esnaf ya işyerini kapattı ya da rızkını başka yerlerde aramak üzere taşındı. Esnaflar, eski Devlet Hastanesi kampusunun değerlendirilerek bölgenin yeniden cazibe merkezi haline getirilmesini istiyor.

GİTMEK İSTESEK YER YOK

Hastane caddesinde 30 yıldır esnaflık yapan ITSO Meclis Üyesi Yunus Bardak, hastanelerin taşınmasından sonra gelen-gidenin olmamasından yakındı. Bardak, "30 yıldır bu caddede esnafım. Şehir Hastanesi taşındıktan sonra gelen-giden bitti. Ne gelen var ne giden. Hareket aşağıya kaydı, burada bir şey kalmadı. Aşağıya gitmek istesek yer yok. Hastanenin dört tarafı kapalı" dedi.

HASTANE CADDESİ NOSTALJİDE KALDI

27 yıldır muayehane işleten Diş Hekimi Namık Aydın da "Cadde sağlık merkezlerinin olduğu bir noktaydı. Eczacılar, gözlükçüler, medikalciler ve doktorlar. Doğal olarak Şehir Hastanesi, şehrin cazibe merkezine taşınmıştır. Güzel de olmuştur. Daha modern bir şehir hastanesi oldu. Buralar nostaljik şehirler olacak. Muhtemelen apartlar olacak, öğrenci kafeleri olacak, kuaförler olacak filan. Artık büyüyecek. Artık daha yayılımcı bir şehir haline geldik. Şehrin sağ tarafı gelişiyor. Daha modern bir şehre kavuşacağız diye düşünüyoruz" diye konuştu.    

ŞEHİR HASTANESİ ÇEVRESİNDE KİRA BEDELLERİ ÇOK YÜKSEK

17 yıldır gözlükçülük yapan Nihat Ölmez hastanenin taşınmasından çok etkilendiklerini belirterek "Bu cadde genelde eczaneler ve gözlükçüler üzerine kurulan bir caddeydi.

Hastanemiz gittikten sonra otomatikman, hepimiz etkilenmiş olduk. Yeni hastanenin orada kiralayabileceğimiz dükkan yok. Olanlarda çok uçuk rakamlar. O kira bedeller ile AVM'den dükkan kiralanabiliyor. Biz esnaflar için üzücü bir durum" dedi.

HAREKETLİLİK KAZANSIN

25 yıllık gözlükçü Yavuz Akgül ise "çok şükür halimize. Ama tabi cadde boşaldı. Yukardan gelenler bitti. Zaten piyasanın durumu belliydi. Hastane gittikten sonra iş tamamen durdu. İlerde ne olur, ne biter bilmiyoruz.  Şehir Hastanesi'nin çevresinde şu an yapılacak bir şey yok. Bir tarafında tren yayı var. Arkada köprü var. Giriş-çıkışlar zor. Belli zaman sonra oturacaktır. O bölgenin atıl kalmaması, hareketlilik kazanmasını istiyoruz. Cadde eski konumunu yitirdi. Belediye burada altyapı yaparken beton asfalt çıktı. Onun üstünden parke taş çıktı. En altı beton. Çok eski yıllarda oluşan bir cadde" diye konuştu.