Sevgili dostlar dün Atatürk Stadyumunda Isparta Davraz Spor ile Denizli Kale Belediye Spor arasında Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur eleme maçı oynandı.

Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği maçı Denizli Kale Belediye Spor kazanarak bir üst tura çıktı. Rakip takıma başarılar diliyoruz.

Futbol açısından çok güzel bir zeminde oynan maçın ikinci yarısı ışıklandırma ile oynandı. Hiçbir sıkıntı yaşanmadan Ağustos ayının en sıcak günlerini yaşadığımız bir süreçte güzel bir gece maçı oldu.

Sıkıntı yaşanmadı diyorum, çünkü gece maçlarında birçok statta kâh ışıklar yetersiz gelmekte, kâh maçın tam ortasında tamamen sönmekte.

Benim esas değinmek istediğim konu Atatürk Stadyumunun zemini. Her noktası yemyeşil harikulade bir zemin. Dünya standartlarının üzerinde bir zeminde oynandı maç.

Tabi burada bir hakkı teslim etmek lazım. Başta Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek olmak üzere, tüm çalışanları kutlamak lazım. Sadece stadın zemini değil soyunma odaları, lavabolar, duşa kabinler, hakem odası gibi birçok yerde iyileştirmeler yapıldı. Kısacası insana yakışır hale getirildi. Önceki durumun hepimiz biliyoruz… İçler acısıydı. Aynı şekilde stat girişi ve bahçesinde de modern mimariye uygun göze hoş gelen iyileştirme ve güzelleştirmeler yapıldı. 

Ülkemizde birçok statta zemin bozukluklarını hepimiz görüyoruz.  Kulüp başkanları, teknik direktörler kötü zemin için şikayetçi. Yarısı çim, yarısı toprak ve kum sahalardan oluşan statlarda milyon dolarlarla transfer edilen futbolcular top koşturmaya çalışıyor. Üst liglerin başladığı ilk haftalarda kötü zemin yüzünden birçok futbolcu şimdiden sakatlanmış durumda. Hem ülke futbolu kaybetmekte hem de milli ekonomi zarar görmekte.

Bazı değerlerin, hizmetlerin kıymetini iyi bilmek lazım. Isparta’ya geldiği günden beri birçok başarıya imza atan Murat Gevrek, kendi kişisel girişimleriyle, ikili diyaloglarıyla birçok ulusal sportif organizasyonun Isparta’da yapılmasını sağladı.

Maça gelince, üzüldük tabi ki. Bu güzel stadyuma profesyonel liglerde oynayan bir takım yakışır. İnşallah bu sene Davraz Spor bunu başarır ve profesyonel lige çıkar.

Sokakta kime sorarsanız, herkes futboldan anladığını, nasıl oynanacağını söyler. Hemen oracıkta bir taktik verir. Çünkü biz futbolu çok seviyoruz. Ben o kadar iddialı değilim, futboldan pek fazla anlamam. Ancak anlayan dostlarımıza sorduk. Davraz Sporun oynadığı futbol nasıl? Diye. Hemen, hemen herkes takımın daha fazla koşması gerektiğini söyledi. Yorumlar öyle. Kazanmak için koşmak lazım, mücadele etmek lazım…

Protokol sıralarında oturan Ali Bolat Başkan heyecandan yerinde oturamadı. Kolay değil… Yeni birçok futbolcu transfer edildi. Gece-gündüz yol gidildi, emekler çekildi.

Isparta Davraz Sporda slogan “O sene, bu sene” olarak belirlendi. Profesyonel lige çıkmak için bütün şehir kenetlenmiş durumda. Takımımız inşallah slogandaki gibi bu sene profesyonel lige çıkar.

Isparta bunu fazlasıyla hak ediyor.  30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.