SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, ilave olarak işe alınan her bir sigortalı için sigorta primi ve vergi teşviki ve ücret desteği sağlayan imkan paketine başvuru için son haftaya girildiğini bildirdi.

İstihdam Seferberliği kapsamında kurum olarak işverenlere çok cazip ve müthiş desteklerde bulunduklarını ifade eden Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İstihdam düzeyinin korunması ve ilave istihdam sağlanması amacıyla 2018 yılında SGK’ya bildirilen en az sigortalı sayısına 1 Şubat – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında ilave olarak işe alınan her bir sigortalı için sigorta primi ve vergi teşviği ile birlikte günlük 67,36 TL, aylık ise 2 bin 020 lira 90 kuruş ücret desteği sağlanacak, sağlanan destek işverenin sigorta prim borçlarına mahsup edilecektir.

TEŞVİK İÇİN BAŞVURMA SÜRESİNDE SON BİR HAFTAYA GİRİLDİ”
1 Şubat 2019 tarihi itibariyle başlayan ve İşsizlik Sigortası Fonundan finanse edilecek olan kaynaktan yararlanma şartları sigortalı yönünden; 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınmış olması, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsiz olması, İşe giriş tarihinden önceki üç aylık sürede toplam on günden fazla 5510/4-1-(a) ve (c) bentleri kapsamında bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510/4-1-(b), ek 6, ek 9 uncu madde birinci fıkra kapsamında sigortalı olmamaları gerekiyor.

FAYDALANMAK İSTEYENLERİN
İŞVEREN YÖNÜNDEN ŞARTLARI
İşveren Yönünden ise; Özel sektör işvereni olması, 2018 yılında Kuruma uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak en az sayıda bildirim yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılması, İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshedilmesi hariç olmak üzere, işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları. Aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içinde Kuruma verilmesi, Tahakkuk eden primlerin yasal süresi içinde ödenmesi, Yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması, Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması, İhale konusu iş üstlenilmemiş olması, şartlarının birlikte gerçekleşmesi gerekmektedir. Destek Süresi Sigortalılar işe alındığı tarihten itibaren 3 ay destekten yararlanacaktır. Örneğin: Nisan ayında işe alınan bir işçi için Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında destek alınacaktır. Şayet sigortalı, işe girdiği tarih itibariyle 2018 yılı ortalama sigortalı sayısına ilave ise 3 aylık süre dolduktan sonra, Kadın sigortalılar, 18-25 yaş aralığında erkek sigortalılar ve engelli sigortalılar 15 ay, Diğer sigortalılar ise 9 ay, Daha halihazırda uygulanmakta olan ilave istihdam desteği kapsamında prim ve vergi desteğinden yararlanacaktır” dedi.

“YENİ İŞYERLERİ İSTİHDAM
ESTEĞİNDEN YARARLANABİLİR”
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 2019 yılında ilk defa işçi çalıştırmaya başlayacak işyerleri yeni destekten yararlanamayacağını ancak, şartları taşıyor ise hâlihazırdaki ilave istihdam desteğinden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.