Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar, sadece deri toplayan bir kurum olmadıklarını, sosyal faaliyetlerle elde ettikleri gelirlerin bir bölümünü da yardım kuruluşlarına bağışladıklarını belirtti.

Çağlar, THK'nın kuruluşunun 86'ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Çağlar, kurumun, Türk gençliğine havacılığı sevdirmek amacıyla kurulduğunu ve bu yolda da emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

THK'nın sadece deri toplamadığını, farklı sosyal aktivitelerde bulunduğunu aktaran Çağlar, ücretsiz model uçak kursları düzenleyerek, insanların becerisini ve yaratıcılığını geliştirme imkanı sunduklarını kaydetti.

Elde edilen fitre, zekat ve deri gelirlerinin yüzde 60'ını çeşitli yardım kuruluşlarına verdiklerini ifade eden Çağlar, yüzde 40'ının ise THK'ya kaldığını ve burada havacılık alanında çalışmalar yapıldığını kaydetti. Çağlar, belli dönemlerde motorlu ve normal yamaç paraşüt kursları düzenlediklerini hatırlattı.

Vali Oğuz da Çağlar ve THK'nın çalışmalarını yakından takip ettiğine değinerek, ortak çalışmalar içinde bulunmak istediğini kaydetti.