Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şubesi tarafından İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine model uçak yapım kursu düzenlendi. Kursa katılan 29 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

    THK Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar, öğrencilere sosyal etkinlikler kazandırmak ve onlara havacılığı sevdirmek amacıyla model uçak yapım kursları düzenlediklerini söyledi.  

   Talep olan her okulda ücretsiz kurs açtıklarını belirten Çağlar, kurslara katılımın oldukça yoğun olduğunu belirtti. Bu kursların devamı niteliğinde yeni kursların da açıldığını anlatan Çağlar, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri amacıyla daha üst kademedeki kurslara da katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

    Model uçak yapım kursunun çocukların gelişiminde olumlu etkiler meydana getirdiğini ifade eden Çağlar, kursa katılan öğrencilerin yeni çevre ve yeni arkadaşlar kazandığını ve kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu anlattı.   

 Isparta İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Birol Hansu da, bu tür sosyal etkinlikleri önemsediklerini, öğrencilerin meslek yaşamlarını da önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini söyledi.