ediyor.

Bin metrekare kapalı alana sahip olacak kültür ve ticaret merkezinde ayrıca belediyeye ait10 adet ticari dükkan bulunacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, 4 milyon liraya mal olacakçok amaçlı kültür merkezi inşaatının 2021 yılı Ramazan Ayına yetiştirileceğini söyledi.

SÜTÇÜLERDE ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLİYOR

Sütçülerde önemli bir eksikliğin giderileceğine dikkat çeken Başkan Yurdabak, “Sütçülere bağlı 30 köyümüz var ve 30 köyümüzde de sosyal tesis var. Ancak ilçe merkezinde böyle bir eksiklik var. 70-80 senelik bir sosyal tesisimiz var. Ancak çok eski ve fiziki olarak hem yeterli değil hem de güvenli değil. Ramazan ayında ilçemizde ve köylerimizde en az 25 gün toplu iftar yemekleri verilir. Mübarek günlerde dayanışmayı, kaynaşmayı sağlayan 1500 kişilik iftar yemekleri verilir. Bu iftarlar açık pazaryerinde veriliyor. Şimdi Mübarek Ramazan Ayı kışa doğru geldikçe kapalı yer sorunumuz çıktı. Yağmurda, soğukta insanlar nerede yapacak toplu iftarını” diye konuştu.

ÇOK AMAÇLI MERKEZ OLACAK

Sütçüler kültür ve ticaret merkezi inşaatı bittiğinde çok amaçlı ve çok yönlü hizmet vereceğine vurgu yapan Başkan Yurdabak; “Sadece iftar yemekleri değil,aynı şekilde düğünler yapılacak. Toplantılar ve konferanslar yapılabilecek. Binamız iki katlı olacak. Üst katta 1000 kişilik kapalı salon, altında ise 10 adet dükkandan oluşan ticari alan olacak. Aynı zamanda bu dükkanlar belediyeye gelir getirecek” dedi.

ESKİ BİNALARI YIKIP KENT MEYDANI OLUŞTURACAĞIZ

Kültür merkezi binası faaliyete geçtikten sonra çarşı merkezinde kent meydanı oluşturacaklarını ifade eden Başkan Yurdabak; “İlçemizde açık hava toplanma merkezimiz yok. Yani kent meydanımız yok. Kültür merkezi faaliyete geçtiğinde80 yıllık eski binamızı yıkarak orayı ihtiyaca cevap verecek şekilde meydan yapacağız. Yani bir taşla iki kuş misali. Modern ve son teknolojik çok amaçlı yeni kültür merkezimiz olacak ve eski binamızı yıkarak da meydan oluşturacağız. Bu yatırım Sütçüler için büyük bir yatırım. 4 milyon liralık bir yatırım. Sağ olsunlar vekillerimiz bizleri destekliyor. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

BİZDE MAZERET YOK, HİZMET VAR

Son olarak Ak Parti Belediyesi olmanın sorumluluklarına değinen Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak; “Biz Ak Parti Belediyesiyiz. Sütçüler Ak Partini kalesidir. O nedenle biz sorun üretemeyiz, mazeret gösteremeyiz. Bizim işimiz her koşulda hizmettir. Öncelik sırasına göre tüm ihtiyaçları Allah’ın izniyle karşılayacağız. Biz belediye olarak bir aile gibi dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Meclis üyelerimizin tek amacı Sütçülere hizmettir. Hep birlikte Sütçüler halkı için gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden çalışıyoruz.  Allah önce sağlık sonra kolaylık versin diyoruz” diye konuştu.