Bankalardan ticari işletmelere alınan veya işletme adına kefil olunan kredilerdeki eş rızası uygulaması kalktı. Konuyla ilgili açıklama Isparta Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural'dan geldi.
 
Ticari işletme sahipleri, esnaf ve sanatkarın kullanacakları kredi ve tarım kredi kooperatiflerince kullandırılacak kredilerin kefilliğinde eşin rızası kaldırıldı. Ancak tüketici, konut ve araç gibi kişisel kredilerde ve kefaletlerde eş rızası aranmaya devam edilecek.
 
Konuyla ilgili Isparta Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural konuştu.
 
Aile içerisinde huzursuzluklara dahi yol açan uygulamayla ilgili daha önce Isparta’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya da bilgi verdiğini hatırlatan Tural, "Yapılan girişimler sonucu eş rıza artık kaldırılmıştır" dedi. Başkan Tural konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Esnaf ve sanatkar demek kendi kendine ayakta duran üretiminin yüzde 96'sını, istihdam yüzde 56'sını elinde tutan kesimdir. Hükümet geçtiğimiz yıl, aile bütünlüğünü koruma amaçlı getirdiği düzenlemeyle kredi kullanan kişilerin herhangi bir borç ilişkisine kefil olması gerektiğinde eşinin onay vermesini zorunlu tutuyordu. Yani eş imzası şart koşulmuştu. Bu durum esnaf ve sanatkarımız için büyük sıkıntılar oluşturuyordu. Hatta bu uygulama ile aile içi huzursuzluklar yaşandığı haberlerini de duyduk. Esnaf ve sanatkarımızdan bize gelen şikayet ve talepler doğrultusunda önce ilimizi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı'ya sıkıntılarımızı aktardık. Kendileri de bu konuda bize destek ve yardımcı olacaklarını belirtmişlerdi. TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül'ünde bakanlıklar nezdinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde eş rızası uygulaması kalkmış bulunmaktadır. Bundan sonraki uygulamada çıkan kanunla birlikte esnaf ve sanatkarımız kredi kullanırken yada kefalet durumunda eş rızası aranmayacak."
 
Kanal32