Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD), 2010 Yılı Başarılı ve Girişimci İşadamı’nı belirledi. Ödülü; Metamar Mermer, Granit, Mad. San. ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı aldı.

Çarşamba günü akşam Teras Park Restoran’da düzenlenen ödül törenine; Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, SDÜ Rektör Vekili Murat Ali Dulupçu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Salih İlhan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Halil Kızılşimşek, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan IGSİAD Başkanı Oğuzhan Tortop, Isparta’nın geliştiği şu günlerde dernek olarak girişimciliği yaygınlaştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Bu anlamda işadamları ve sanayicilerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıp hedef belirlemeleri gerektiğine değinen Tortop, “Ödül törenimizin bu sene 2’ncisini düzenliyoruz ve geleneksel hale getirip her yıl vermeyi düşünüyoruz.

Bu anlamda yaşanan ekonomik krize rağmen yaptığı yatırımlar, sağladığı istihdam, müteşebbis kişiliği ile 2010 Yılı Başarılı ve Girişimci İşadamı Ödülü’nü Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı’ya vermeyi uygun gördük. Biliyorsunuz kalkınma üretimden geçiyor” dedi.

Vali Memduh Oğuz da günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şeyin girişimcilik olduğunu söyledi. Isparta’da çalışmak için ve çalışan için her türlü ortamın mevcut olduğunu bildiren Vali Oğuz, şu açıklamalarda bulundu:

“Ancak girişimci yok. Isparta standart itibariyle kalkınmış düzeyde. Ama olması gereken yerde de değil! Bu imkanları sonuca ulaştıracak girişimcilere ihtiyacımız var. Sonuçta meydana gelen değerde hepimiz ortağız.

Üretimde rekabet ve kıskançlığa, dar düşüncelere yer vermeden sahiplenme duygusu ile çalışmalıyız. Ulusal ve uluslarası kaynakların kolay bulunduğu bir dönemden geçiyoruz. Dünyada işadamlarının aradığı kaynakları biz ilimizde hazır halde buluyoruz. Sadece girişimci tek başına kenarda da olmuyor. Sivil toplum kuruluşlarımıza da ihtiyaç var. Sizleri destekliyoruz. Bürokratik tüm engelleri kaldırmaya hazırız. Bu üstünlük değildir. Devlet bunun için ajans kuruyor.

Türkiye daha büyük sermayeler bulacak gibi görünüyor. Isparta olarak biz de bu rahmetten faydalanmalıyız. Yani 2011 ve 2012’yi iyi değerlendirmeliyiz.”

Metamar Mermer, Granit, Mad. San. ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı ise aldığı ödülden dolayı mutluluğunu dilge getirdi. Ödülü; Gayretle ve azimle çalışan işçilerine ve idarecilerine borçlu olduğunu belirten Tığlı, “Böyle bir derneğin varlığı yüksek değerli tarzda toplum önünde bulunması Isparta’nın gelişimi için çok önemli. Biz genelde işimizle uğraşıyoruz. Sosyalliğimizi yitirmiş vaziyetteyiz. O yüzden ben kendimi başarılı görmüyorum” açıklamasında bulundu.