Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Okutan"ın iki yıl önce patentini aldığı cihaz tıp literatürüne geçti. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Okutan"ın iki yıl önce patentini aldığı, Koroner bypass ameliyatı için “Arteriyel ve Venöz greft tutucusu” isimli cerrahi aleti, SCI"de olan ve alanında dünyanın en saygın dergilerinden The Annals Of Thoracic Surgery de (Huseyin Okutan An Arterial and Venous Graft Holder for Coronary Artery Bypass Grafting. Ann. Thorac. Surg. 2008 86: 317-319) yayımlanarak uluslararası tıp literatürüne de geçmiş oldu.

Cerrahi alet geçen yıl, Ulusal Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği"nin resmi yayın organı olan Türk Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Dergisi"nde (GKDC Derg 2007;15:324-327) cerrahi teknik olarak kabul edilip, basılarak Türk tıp literatüründe yerini almıştı. Cerrahi aletin, ülkemizin önde gelen üretici firmalarından biri tarafından ilk prototipinin son halini alması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından desteklenen çalışma önümüzdeki 6 ay içinde son haline getirilerek, ikinci 6 aylık dönemde ise markete çıkarılması planlanmaktadır.