Buna göre Isparta’da 20 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Projelerin toplam yatırım tutarı ise 24 milyon lira

Bu kapsamda 9’uncu çağrı döneminin birinci etabında Isparta’da 8 proje ile sözleşme imzalayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, ikinci etapta da 20 projeyi destekleme kararı aldı.

20 projenin toplam yatırım tutarının 24 milyon lira olduğuna dikkat çeken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, kabul edilen 20 proje içerisinde mantar üretim tesisi, arıcılık, yenilebilir enerji, makine ekipman, bungalov ev ile meyve ve sebze kurutma tesisi projelerinin olduğunu söyledi.

Gülcü, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 9. Çağrı döneminin ikinci etap değerlendirme sürecini de tamamlamış bulunuyoruz. kurum merkezimiz tarafından tüm illerde desteklenecek projelerin listesi açıklandı ve Isparta’da da ikinci etapta 20 projeyi daha 9. Çağrı döneminde yüzde 65 hibe desteğiyle destekleyeceğiz.

Destek almaya hak kazanan projelerin toplam yatırım tutarı 24 milyon lira 15.6 milyon lirada hibe desteği var projelerin detayları ise bir önceki etapta da zaten mantar projemiz vardı 20 projenin iki tanesi modern mantar üretim tesisi 2 tane ilk defa seracılık projemiz geçti, 11 adet tıbbi aromatik bitkilerle ilgili makine ekipman projemiz yine gül ve lavanta projelerimizi destekleyeceğiz. Önemli sektörlerden bir tanesi de yine bir tane meyve sebze kurutma tesisi desteklenecek yine 2 tane kırsal turizm projemiz var 1 tane apart otel ve 1 tane bungalov tipi Keçiborlu tarafında turizm yatırımımız olacak 1 tane arıcılık projemiz ve 1 tane güneş enerji sistemi destekleyeceğimiz projemiz var.” dedi     

9’uncu çağrı döneminde toplam 28 projenin destek alma hakkı kazandığını ifade eden TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Gülcü, ilk kez yatırımcılara projeleri başlamadan önce avans ödemesi yapacaklarını dile getirdi. Gülcü, “9. çağrıda birinci ve ikinci etapla birlikte toplam 28 projemiz destek hakkı kazanmış oldu bu 28 projenin toplam yatırım tutarı 38.1 milyon TL 24.8 Milyon TL’de hibe desteği olacak ilk etabın 8 projesiyle sözleşmelerimizi yaptık kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum ve kendilerine bu dönem avans ödemesi de yapacağız önümüzdeki hafta içerisinde de bu yeni açıklanan 20 projenin sözleşmelerini yatırımcılarımızla imzalayıp hızlı bir şekilde yatırım sürecini başlatıp önümüzdeki 6 ay 1 yıl içerisinde Isparta ekonomisine bu işletmeler yatırımlar kazandırılmış olacaktır.” Şeklinde açıklamada bulundu