TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, IPARD 1 çağrısında desteklenen projelerde bin 335 kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte IPARD1 çağrısındaki 29 milyon liralık yatırımı da hayata geçirirsek yeni istihdam alanları açılacak ve kişiler istihdam edilecek” dedi.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta’nın hem ekonomisine hem de istihdamına büyük katkı sağlıyor. Özellikle kırsal alana yatırım yapmak isteyen yatırımcılara büyük oranlarda hibe desteği veren TKDK Isparta’da son yıllarda işletmelere önemli destekler verdi. Kurum olarak verdikleri hibelerle Isparta’nın ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına destek verdiklerine inandıklarını belirten TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, 167 projeyle kentte bin 335 kişinin istihdama katılmasını sağladıklarını dile getirdi. Gülcü, şunları söyledi: “TKDK olarak biz IPARD1 sürecinden bu yana halk arasında, çiftçilerimizde öncelikle proje kültürünün gelişmesine önemli bir katkı yapmış olduk.

Projenin ne olduğunu öğrenmiş oldular. İnsanlar artık proje kelimesinden korkmamaları gerektiğini öğrendiler. Yapacakları işin ileriye dönük planlamasının nasıl yapılması gerektiğini, çıktılarına nasıl ulaşabileceklerini öğrenmiş oldular. Bu bizim için en azından kazanımdır. Ayrıca IPARD1’de desteklemiş olduğumu projelerde bin 335 kişiye yeni istihdam yarattık. Bu Isparta açısından çok ciddi bir rakam. Önümüzdeki süreçte IPARD1 çağrısındaki 29 milyon liralık yatırımı da hayata geçirirsek yeni istihdam alanları açılacak ve kişiler istihdam edilecek.

TKDK PROJELERİNİN İL YA DA ÜLKE EKONOMİSİNE NE KADAR KATKI SAĞLADIĞINI GÖRÜYORUZ

Sadece bu işletmelerde yeni istihdam yaratma değil, yatırımcılarımıza aracılık eden danışmanlık sektörü var. Bu projelerin hataya geçişi noktasında makine ekipman, inşaat işleri yapan firmalar var. Dolayısıyla buralarda da TKDK’dan projelerinden kaynaklanan ekonomik hareketliliği göz önünde bulundurduğumuz da TKDK projelerinin il ya da ülke ekonomisine ne kadar katkı sağladığını görüyoruz.

KALİTE ÜST SEVİYEDE

TKDK projelerinin çarpan etkisine baktığımızda bir tanesi de işletmelerde üretilen ürünlerin kalite açısından üst seviyede olması. Çünkü TKDK destekleriyle kurulan işletmeler Avrupa Birliği standartlarında ve üst teknolojiyle donatılmış işletmeler olduğundan hem ürün kalitesi, hem hijyen bakımından bakıldığında gerçekten TKDK projelerinin katma değerinin ya da çarpan etkisinin olduğunu söylemek mümkün.”