Tobb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Gelecek Vaadeden Projeler

   Gül Küçük Sanayi Sitesi İçerisinde Eğitim Veren Isparta Ticaret Ve Sanayi Odasının Katkılarıyla Yapılan Tobb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Tübitak’ In Destekleri İle Tübitak Bilim Sergisi Açıldı. Bilim Sergisinde Tobb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Tarafından Hazırlanan Ve Geleceğe Yön Verecek Olan Birbirinden Farklı 21 Adet Proje Tanıtıldı. Projelerden Bazıları Biber Gazına Alternatif Olarak Üretilen Soğan Gazı, Ritha Ağacı Meyvesinden Üretilen Ve Antioksidan Etkisi Olan Ve Çamaşır Makinalarında Deterjan Ve Yumuşatıcı Kullanmadan Çamaşırların Temizliğini Sağlayan Ürünler, Piezo Elektrik Projesi Olan Ayakkabının Tabanına Yerleştirilen Ve Elektrik Üreten Sistem,  Hurda Malzemelerden Ortaya Çıkarılan Cnc Çizim Makinası, Güneş Enerjisiyle Çalışan Ve Ağaç Sulamasına Yarayan Ve Zaman Ayarlı Olan Sistem Ve Bunun Gibi Toplam 21 Proje Tasarlanıp Sergide Katılımcılara Takdim Edildi. 

             Sergiye Katılan Ve Sergi İle İlgili Açıklamalarda Bulunan Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı;  Geleceğin Projelerine Meslek Liselerinin Yön Verdiğini Belirterek Sanayimiz İçersinde Eğitim Veren Tobb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Eğitim Gören Öğrencilerin Geleceğe Yön Verecek Projelere İmza Attığı Söyledi.  Verilen Küçücük Desteklerle Okulda Okuyan Öğrencilerin Birbirinden Güzel Projeleri Ortaya Çıkardığının Altını Çizen Boyacı Toplumun Tüm Kesimlerinin Bu Öğrencilere Destek Olması Gerektiğini Söyledi.

Öğrenci Velilerine Seslenen Boyacı; Meslek Okullarının Tercih Edilmesinin Önem Kazandığını Belirterek Meslek Okullarında Okuyan Öğrencilerin İş Bulma Konusunda Avantaja Sahip Olduklarını Belirtti. Diğer Düz Liselerde Okuyan Öğrencilerinde Tobb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine Yatay Geçiş Yapabileceklerini Söyleyen Boyacı, Çevre Köy Ve İlçelerden Okulumuzu Tercih Edecek Öğrencilerinde Barınma İhtiyaçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Karşılanacağını Söyledi. Okulda Bu Tür Organizasyonların Artması İçin Tüm Kesimlerden Yardımlarını Beklediğini Söyleyen Boyacı Sergide Katkısı Olan Herkeze Teşekkür Etti.