En son eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde sosyal konut ile tanışan emekli ve dar gelirli, Başkan Başdeğirmen ile birlikte yeniden ev sahibi olmanın hayalini kurmaya başladı.

Çünür Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Süleyman Demirel Botanik Parkının arka tarafına yapılacak bin 2 konutun önce çekilişi yapıldı. Hak sahipleri belirlendi.

İHALEYİ ISPARTALI METRO İNŞAAT KAZANDI

Ardından bin 2 konutun ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı tarafından yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu en düşük teklifi Türkiye’nin dört bir yanında önemli inşaatlar yapan Ispartalı Metro İnşaat kazandı.

287 ADET 3+1 ve 715 ADET 2+1 OLACAK

İhaleyi kazanan firma ile TOKİ arasındaki sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte Isparta’ya yapılacak bin 2 konutun inşaatın temelinin atılması bekleniyor. 21 adet konut bloğundan oluşacak projede 287 3+1, 715 2+1 daire olacak. Projede 967 adet de otopark alanı bulunuyor. Firmanın bin 2 konutu kısa sürede tamamlayarak, hak sahiplerine teslim edeceği öğrenildi. Proje kapsamında bin 2 konutun yanı sıra okul, cami ve sosyal donatı alanları bulunuyor.

ESKİ DEVLET HASTANESİ BÖLGESİNE 1500 KONUT YAPILIYOR

Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bin 2 konutun yanı sıra İstanbul yolundaki eski Gülkent Devlet Hastanesi Bölgesine de bin 500 sosyal konut yapmayı hedefliyor. Eski Gülkent Devlet Hastanesi bölgesindeki binaların yıkım çalışmaları ise sürüyor.