Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 67 şehirde başlatılan 50.000 yeni sosyal konut hamlesi için süreç başladı. Bu kapsamda Isparta’ya toplu konut idaresi tarafından yapılacak sosyal konutlardan emeklilerde yararlanabilecek.

Türkiye Emekli Derneği Isparta Şube başkanı Abdülkadir Ersal, toplu konuttan yararlanmak isteyen emeklilerin 25 Mart-5 Nisan tarihler arasında Halk Bankası ile Ziraat Bankasına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Ersal, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Emekli arkadaşlarımız 25 Mart- 5 Nisan arasında bankaya Halk Bankası veya Ziraat Bankasına gidip TOKİ hesabına kendi T.C numarasını vererek para yatıracak ve süreç başlamış olacak başvuru parası olarak. Onun için TOKİ 4 kategoriye ayırmış para alma şeklini mesela öncelikle şehit aileleri, Harp ve Malul Gazileri ile Dul ve Yetimleri 15-19 Nisan arası Dul ve yetimlerimiz bizim 15-19 Nisan 2019 tarihinde para yatıracaklar. %40 Engelli vatandaşlarımıza 08-12 Nisan arası engelli vatandaşlarımız %40 raporunu aşan engelli vatandaşlarımız 08-12 Nisan arası başvuru yapabilecekler. 06-22 Mart arası şuanda da para yatıran kişiler dar gelirliler yani diğer gruba giren kişilerde para yatırıyorlar. Emeklilerimiz 25 Mart-05 Nisan tarihler arasında eğer 2+1 konutlara gireceklerse 500 lira 3+1 konutlara gireceklerse 1.000 lira Ziraat Bankası veya Halk Bankası şubelerine para yatıracaklardır. Tabi bunun şartları var. Bu başvuru şartlarını yerine getiren üyelerimiz bu konuda başvurabilecekler.

Başvuru şartları şöyle: T.C vatandaşı olmak, en az 1 yıl il sınırları veya ilçe sınırları içerisinde ikamet etmiş olması gerekiyor. Ayrıca toplu konut idarisinde konut almamış olması lazım veya konut kredisi toplu konut kredisi çekmemiş olması lazım. Bunlar başvurabiliyorlar. Ayrıca kendisinin eşinin veya bakmakla mükellef olduğu çocuklarının üzerine kayıtlı tapuda kat irtifakı / kat mülkiyeti bağımsız bir bölümün veya müstakil bir evinin olmaması gerekiyor. Ama tarla, bağ, bahçe, köy evi veya işyeri buna geçerli değil. Ayrıca 4.500 lira geliri aşmaması gerekiyor. Buraya müracaat eden emeklilerimizin geliri aile fertleriyle geliri 4.500 lirayı aşmamış olması gerekiyor. 2+1 müracaat edecekler 25 yaşını geçmiş olacak 3+1 müracaat edecekler 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Bu devletimizin yapacağı TOKİ tarafından yapılacak sosyal konutlardır. Bunların devamı gelecektir. Bu konuda biz şuanda sevinçliyiz evlerimizin yapılacağı için açık kademe kademe yapılacağı için. Çünkü bu yapılacak evlerin yerleri Özel İdare kaynağı ile TOKİ’ye devredilmiş olan yerlerdir.

Az katlı yatay mimariyi esas alan konutlardan oluşacak proje ile alt gelir gruplarının daha rahat konut sahibi olabilmelerine imkan sağlanacak. En geç 36 ay içinde konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. 2+1 konutların taksit ödemelerine konut tesliminden sonra başlanacak.”