Okullarda tarihi bilinç artınca, ziyaretçilerde öğrenci oldu.

 

Müze Müdürü Akaslan, Müzeye ziyaretçi sayısının 2005 yılına göre yüzde 30 artış olduğu belirterek 2005 yılında 7 bin 63 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Geçen sene Isparta Müzesini yerli ve yabancı toplam 10 bin 420 kişinin ziyaret ettiğini belirten Akaslan, yabancı turist sayısında geçen yıla oranla yarı yarıya düşüş yaşandığını ancak son yıllarda okullarda tarih bilincinin artması ile ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun öğrenci olduğuna değindi.

 

Isparta Müzesi'nde eski Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait önemli eserler yer alıyor. Bunlar arasında mermer heykelleri, şehir sikkeleri, Hitit ve ana tanrıça heykel ve figürleri de var. Müzede, 2 bin 776 eser sergileniyor. Son yıllarda müzelerin insanların gündeminde yer almaya başladığını belirten Müze Müdürü  Akaslan, artan ziyaretçi sayısından bunu anladıklarını ifade etti. Özellikle okulların müzelere ilgi gösterdiğine dikkat çeken Akaslan "2006'da müzeleri ziyaret eden 10 bin kişinin çoğu öğrencilerden oluşuyor. Gruplar halinde ziyarete gelen öğrenciler eserlerin tarihini ve sanatsal yönünü merak ediyor. Tarih bilgisinin eğitime sağladığı katkı tartışılamaz." diye konuştu.

 

Isparta Müzesi Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak düzenlendiğini söyleyen Akaslan,  teşhir çoğunlukla etnografik malzeme üzerinedir. Eserler bir küçük, üç büyük olmak üzere toplam dört salonda sergilendiğini söyledi.