Boğaziçi Yönetim A.Ş Isparta Akkent TOKİ Konutları Müdürü Asya Yargıç, toplu konutlarda komşuluk ilişkilerini canlandırmak, insanlar arasında köprü olmak ve konutları huzur yuvalarına dönüştürmek amacıyla çeşitli sosyal çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yargıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye'de konut ve yerleşim sorununu gidermek ve çarpık kentleşme problemine çözüm getirmek amacıyla toplu konut projelerine imza atıldığını ve bu yerleşim bölgelerinde yaşayan kişiler için de ''Yaşanabilir mekanlara dönüştürmek'' düşüncesiyle 1997 yılında Boğaziçi Yönetim A.Ş'nin kurulduğunu kaydetti.
Isparta'daki Akkent TOKİ konutları için de kendisinin atandığını aktaran Yargıç, modern akılcı ve doğru yöntemlerle site yönetim organizasyonları kurarak, kat maliklerine temiz, huzurlu ve güvenli bir ortam sağladıklarını, bunun yanı sıra ortak alanları kullanma bilincini geliştirmek, ortak yaşama kültürünü benimsemeye yönelik de çalışmalar yaptıklarını belirtti.
İnsanların her platformda, apartman dairelerinde komşuluk ilişkilerinin yok olduğu, yardımlaşma duygularının kaybolduğu yönünde dert yandıklarını ifade eden Yargıç, ''Kaybetmeye yüz tutmuş komşuluk değerlerini canlandırmak, bölgeyi sakinler için birer huzur yuvası haline getirmek amacıyla sosyal aktiviteler yapıyoruz'' dedi.
Bu doğrultuda Isparta'da toplu fidan dikim töreni, sağlık taraması gibi çalışmalar yaptıklarını aktaran Yargıç, Akkent Mahallesi sakinleriyle Akkent TOKİ ormanını oluşturduklarını ve Isparta'nın yeşillenmesine katkıda bulunduklarını belirtti. Geçtiğimiz pazar günü de Akkent TOKİ Konutları Müdürlüğü olarak da Sağlık İl Müdürlüğü'nün girişimleriyle sağlık taraması yaptıklarını söyleyen Yargıç, toplu yapılan etkinliklerde komşuların birbirleriyle olan diyaloglarının geliştiğini, birbirlerini daha iyi anlamaya çalıştıklarını ve yardımlaşma duygusunu artırdıklarını ifade etti.
Yargıç, apartman dairelerinin güvenli ve huzurlu hale gelmesi yönünde sosyal içerikli aktivitelerin devam edeceğini bildirdi.