Madde kullanımı ve bağımlılığının 13 yaşına kadar düştüğü ve bunun en büyük sebebinin günümüz toplumunda zayıflayan aile bağları olduğu, sosyal medyanın etkisiyle bireysel yalnızlığa sürüklenen çocukların ailelerin ilgisine ve takibine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu  ve çocukların arkadaş çevresinde, okulda ve sosyal medya üzerinde ailesinin kontrolü altında olması gerektiği gibi önemli uyarılarla ailelerin dikkatini konuya çekmek üzere hazırlanan HUKUK OKUR YAZARLIĞI (HOY) projesi seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.


Türkiye Barolar Birliği, Isparta Barosu ve Isparta Belediyesi proje paydaşlıklarıyla düzenlenen Hukuk Okur Yazarlığı projesinin ilk semineri Isparta Belediyesi Halı Sarayı Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Projenin Isparta açılışını gerçekleştiren Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu açılış konuşmasında ,bu projeyi önemsediklerini, bu proje sayesinde Isparta Halkının hak arama bilincine kavuşacağını ifade etti

Toplumda hukukun üstünlüğüne ve hak arama bilincinin yerleştirilmesine katkıda bulunmak, temel hukuk bilgileri ve haklar konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, hak arama özgürlüğünün işler hale gelmesine ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projenin ilk seminerinde Av. Ayşe Nur Akbay tarafından “Çocuklarda Madde Bağımlılığı” konusu ele alındı.

Av. Akbay, Isparta’mızı gelecekte bekleyen en büyük tehlikenin, çocuklarımız ve gençlerimiz arasında her geçen gün yaygınlaşan madde kullanımı olduğunu ifade etti. Madde kullanımı ve bağımlılığının 13 yaşına kadar düştüğünü, bunun en büyük sebebinin günümüz toplumunda zayıflayan aile bağları olduğunu ifade eden AKBAY, madde çeşitliliği ve teminin kolaylaşmasının bu süreci hızlandırdığını söyledi.

Sosyal medyanın etkisiyle bireysel yalnızlığa sürüklenen çocukların ailelerin ilgisine ve takibine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirten Av. Akbay, çocukların arkadaş çevresinde, okulda ve sosyal medya üzerinde ailesinin kontrolü altında olması gerektiğini söyledi.

Madde kullanımı ve satışında hukuki yaptırımların sorunun çözümünde yetersiz kaldığını ifade eden Akbay, bu yüzden toplumun önleyici tedbirler konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Elif AKGÜL

HUKUK OKUR YAZARLIĞI (HOY) projesi seminer takvimi:

Tarih: 30.03.2018
Saat: 14:00 
Çocuklarda Madde Bağımlılığı

Tarih:13.04.2018
Saat: 14:00
Boşanma Nedenleri ve Sonuçları

Tarih: 26.04.2018
Saat: 14:00
Site ve Apartmanlarda Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları

Tarih: 10.05.2018
Saat: 14:00
Tüketici Hakları

Seminerlerimize tüm Ispartalı vatandaşlarımız davetlidir.